Hogyan kell váltani benzines autónál a sebességváltóval?
3000-es fordulat felett felfelé válts, 2000 alatt lefelé.
De egyébként terhelésfüggő, ha kicsi a terhelés (pl. lejtő) akkor lemehet 1500-ig is, ha nagy a terhelés (gyorsítás, emelkedő), akkor mehet 3000 felé is.
Ha szar az oktatód, akkor cseréld le.
Az hogy kivel mikor ordibál vagy emeli fel a hangját az oktató, azt majd egy adott döntés helytelensége hozza magával, én is nagy mellénnyel kezdtem el nagyszájú vagyok, de beülök az autóba és mint egy szaros gyerek, csak teszem amit mondanak, furcsa de amikor rám förmedt, én csendben hallgattam, ilyenkor a legjobb nem visszabeszélni(bizonyos fokig) mert neki van igaza nem egy laikusnak, aki még fogalmatlan, ezek később amúgy is hasznodra válnak, ergo átgondoltabban vágsz bele pl egy előzésbe.
Ezt csak azért írtam le mert már sok embertől hallottam hogy előre kikötötték ha kiabál majd én meg mutatom neki, közbe 5 órát nem vezettek még.
A váltásról, leegyszerűsítve ha 20-25tel mész akkor már 2-es, ezt a motoron is hallani hogy hangos, pörög, 30-35-nél már 3-as, fordulat számot majd Ő elmagyarázza, én nem igazán figyelem autónál sem.
Visszaváltás hasonlóan történik pl 4-esbe vagy 40-45ről visszafékezel egy körforgalom előtt 20-ra, és kettesbe rakod.
Nem tudom, elképzelni, hogy ordibálna veled az oktató, ugyanis a gépjárművezető képzésnek éppen az a lényege, hogy a tanuló tanuljon. Oda senki nem azért megy mert már mindent tud. Szóval ne érezd rosszul emiatt magad. Ha valóban nem jöttök ki egymással akkor azért az nem túl hasznos...
Az előzőekben leírt sebességhatárok tájékoztató jellegűek. Gyakorlatban nem mindig követhetőek. Egyébként a motorhang az mindig bejön, ami alapján dönthetünk a váltásról, persze ez csak akkor működik, ha nem bömböl a zene vagy süvít a klíma.
Sok újabb autó már váltásfigyelővel is fel van szerelve, ami segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!