Milyen használtautót vegyek erre a munkakörre?
Fél-egymillió forintot szánnék rá, esetleg kicsivel többet. Egyedül, néha másodmagammal mennék városok között, városban, kisebb részben pályán (Bp és környéke). Napi átlag 60 km-t. A fő feladata ez volna, ezen felül néha bevásárlás kettőnknek. Tehát előny a kis méret és fogyasztás, de persze negatív túlzásokba sem akarok esni, főleg nem a megbízhatóság kárára.
Az első fő kategória, amit kinéztem ehhez, azok a japán kompaktok voltak (bár a kompakt nem erős feltétel), mert keveset fogyasztanak, sok helyre parkolhatóak, viszonylag megbízhatóak ennyi idősen is, és korrekt áron javíthatóak. Eredetileg 8. generációs Honda Civic lett volna a szívemben, de rájöttem, hogy 1 millió alatt általában csak valamilyen ki- vagy ki nem mondott problémával rendelkezőeket árulnak. Szóval kezdek róla letenni (kivéve, ha valaki itt rábeszél, hogy márpedig mindenképpen megérné kicsit többet gyűjteni rá :) ).
Második kategória a német szintén kompakt, avagy nem kompakt autók lennének. Opel (G Astra), Volkswagen (Golf IV) stb. Ahogy nézegettem, lehet venni ennyi pénzért kora kétezres évekbeli BMW 3-ast is, nem indokolatlanul erős motorral persze.
Mivel feltétel, hogy a lehető legkisebb eséllyel hagyjon cserben, és mivel nem sokkal drágább és fogyaszt többet, és nem utolsó sorban kényelmesebb, megbízhatóbb és szebb is, megérné akár egy ilyenre beruházni?
Egyébként minden tanácsot szívesen fogadok, nem értek olyan jól az autókhoz.
Korrekt ajánlaton kívül jöhet olyan tanács is, amivel könnyebben tudom szűkíteni a kört. Pl.: "Mindenképpen legyen/Semmiképpen ne legyen [...]"
Köszi előre is!
Lehet félreérthetően fogalmaztam. Nem írom, hogy a japán autók összességében rosszak ennyi pénzért. Tudom, hogy megbízhatóak, jó a fogyasztásuk, szervizben pedig valószínűleg előnyben vannak.
Azt írtam, hogy az említett Honda példányok nagy többsége ennyiért általában esztétikai vagy motorhibás, és inkább 1.5 milla körül kezdődnek a jobbak.
1 millióért már Golf V-be is bele lehet kóstolni, megfontolandó.
De 800.000 körül igen jó állapotú dízel Golf IV-t vagy Astra G-t kapsz. Ezek olcsón fenntartható, megbízható autók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!