Cagiva Raptor 125 vélemények?
Figyelt kérdés
Ősszel tervezem a motor vásárlást, a 125-ös Raptor nagyon tetszik. De 160 magas lány vagyok, szerintetek megfelelne első motornak?2018. aug. 27. 20:32
1/5 anonim válasza:
Jó kis motor, de egy kezdőnek nem feltétlenül a legjobb választás. A blokkja ugyan fordulaton erős és szépen megy, de az alsó fordulatszám tartományban nagyon nyomatékszegény, ezért az elinduláshoz is kell legalább egy 4-5 ezres fordulat. Mivel egy nagyon ritka és a kétütemű blokk miatt a karbantartásra kényes motorról van szó, csak akkor javasolnám, ha tudod, honnan fogsz majd hozzá alkatrészeket beszerezni és ismersz olyan szerelőt, aki látott már ilyen motort. A méreteiddel egyébként szerintem nem lesz probléma, emiatt biztosan nem kell aggódnod, de a helyedben inkább a 250 köbcentis japán 4 üteműek közül választanék pl. Yamaha YBR 250, Honda CBF 250. Ezek sokkal egyenletesebben adják le az erejüket, emiatt alacsonyabb fordulatról is könnyebben motorozható, egyébként rendkívül könnyen kezelhető és olcsón fenntartható, nagyon megbízható motorok, amiknek az alkatrészellátása is sokkal inkább megoldottabb, mint egy olyan ritka motornak, mint a Raptor.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ!
A probléma az, hogy a B125 miatt mindenképp 125-ös motor kellene. :/
2018. aug. 27. 23:56
3/5 anonim válasza:
A B125 igazából az A1 kategória, tehát 125 köbcenti és 11 kW, ami viszont azt jelenti, hogy azzal a Raptort se vezetheted, ugyanis annak a teljesítménye 30 lóerő körül van. Ebbe a kategóriába a 125-ös 4 üteműek férnek bele, hogy akkor ennek ismeretében is ajánljak valamit, a Honda CBF 125 és a Yamaha YBR 125 a 250-es nagyobb testvéreikhez hasonlóan ugyanolyan bombabiztos technika, olcsó fenntarthatósággal.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen a 11 kw maximummal tisztában vagyok, a Raptor amit kinéztem 11es, vagy legalábbis a papírjai.
Az YBR125-ről sokat hallottam, meg rengetegen ajánlották is, de őszintén szólva nem tetszik annyira, hogy kifizessek érte annyit, amennyit egy nem széthajtott darabért elkérnek.
Mindazonáltal, a Raptorról most lemondtam, keresek valami kezdőnek valóbbat, köszönöm a válaszaidat :)
2018. aug. 29. 20:49
5/5 anonim válasza:
A Cagiva, mint gyártó megszűnt pár éve. Az A1-es motorjait kétütemű erőforrásokkal szerelte, amik karbantartásigényesebbek(ez nem jelenti, hogy kevésbé megbízhatóbbak), mint egy négyütemű. Ha motorozás után társaságba, boltba, munkába, suliba mész; nem biztos, hogy a környezeted díjazza majd a kétütemű szagát, amit a ruhád bevesz. Nem tudom megvan-e már a vasparipa, mindenesetre bővítem kicsit a listád. Ha a CBF, YBR nem tetszik, ott van a Honda CBR 125-ös. Remek kis sporttúra gép, a magasságodhoz is passzolna. Ritka, mint a fehér holló, de időnként bukkan fel Derbi Mulhacén is a hirdetések között. Remekbeszabott spanyol csődör Piaggio-eredetű blokkal. A koreaiaknak ott a Hyosung GT 125-se. V2-es motor, már-már japános megbízhatóság, a váz a Suzuki GS 500 licence, hozzá nem értők simán nagyobbnak nézik emiatt. Ha nem idegenkedsz a kínaiaktól, ott a Keeway RKV 125-ös is. Azzal a modellel már semmi baj nincs(a megvásárolt Benelli mérnökeinek köszönhetően), dicsérik a tulajdonosok is. Ezek a motorkerékpárok 350-500 000 Ft között mozognak, mint az általad írt Cagiva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!