A kocsimban a szerelő hibája miatt ki kellett cserélni a motort de papírt nem kaptam róla hogy mi az uj motorszám?
Valóban lerázott a szerelő. A vizsgától függetlenül el kellene vinni egy NKH bevizsgálásra, ahol kapsz egy papírt a motor megfelelőségéről és azzal lehet bemenni az okmányirodába, ahol új forgalmit (6e Ft)állítanak ki az új motorszámmal vagy csak egy motorkóddal. Ezt a szerelődnek kellene elintéznie, ha az ő sara a motorcsere.
Egyébként meg senki nem nézi a motorszámot egy közúti ellenőrzésnél.
Nekem is volt ilyen. Valamit nagyon elcsesztek a hengerfejfelujításnál, és kuka lett a motor. Elakasztották a vezérlést és összeütött, vagy nem tudom, nem merték megmondani.
Kaptam egy bontott motort valamennyivel többért, mint amennyi a hengerfejes móka lett volna, rendes számlát, és egy cégszerűen aláírt (ügyvezető aláírása + cégbélyegző) beépítési nyilatkozatot, hogy az XXXYYYYY motorszámú típusazonos motort ekkorésekkor beépítették.
Ezek nélkül úgy elhajtanak a vizsgáról, hogy csak nézel.
Számlát adniuk kell, ha más nem egy nulla forint értékű számlát, hiszen azzal igazolod a beépítést. Ha a motor tönkremegy szavatossági időn belül, ezzel tudod igazolni a beépítés fátumát.
Menj vissza.
Ha elhajtanak, akkor mondd azt, hogy jó, nem tudok a motorcseréről semmit, viszont elmegyek a rendőrségre, mert itt a motoromat kilopták, és egy másik motort tettek be. Ezt nem tudják kivédeni. Adni fogják a számlát (többet ne akarj ott szereltetni ezek után)
"Egyébként meg senki nem nézi a motorszámot egy közúti ellenőrzésnél."
Ott valószínűleg tényleg nem (nekem soha nem nézték). De mi van ha baleset részese lesz a jármű? Akkor átvizsgálhatják az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!