50 cc robogóval fel lehet menni egy nagyon kis szakaszon autóútra?
Hogy van leírva, hogyan tanultad?
Úgy szól e a szabály hogy nagy szakaszra fel lehet menni, kis szakaszra meg nem???
nyilván nem emlékszem azért kérdezem
fel lehet menni autóútra vagy nem?
Ha motorkerékpárként van forgalomba helyezve (van rendszámja, forgalmija, stb.), akkor igen. Akár még nagy szakaszon is.
Ha segédmotoros kerékpárként, akkor 40-nél nem mehetsz gyorsabban, az autóúton pedig 60 km/h-nál lassabb járművel nem szabad felhajtani. Tehát ebben az esetben nem.
Ha az erre vonatkozó jogszabály (nem vagyok biztos benne, hogy a KRESZ néven elhíresült 1./1975. évi KPM-BM együttes rendelet lesz az) megengedi, hogy kis szakaszon, "mer' csak a szomszéd faluba megyek, biztosúr, lássa, osztán erre rövidebb" kitétellel felhajts 60 km/h sebességre jogszabályilag nem (de amúgy nagyon is) alkalmas járművel a gyorsforgalmi útra, akkor megteheted.
Persze ha az a bizonyos "50 cc robogó" egy rendszámmal rendelkező motorkerékpár, akkor más a helyzet, de ilyet már vagy 25 éve nem láttam kis hazánkban.
nincs rendszáma persze
ezt sajnálattal hallom mert akkor kerulnöm kéne nem kicsit :/ autópálya bevezető szakaszán van egy kis autóút ami tökéletesen elvezet a célomhoz. kb 500-600méter
Hol van ez? Biztos, hogy autóút?
Én nem tudok olyan autópályáról, aminek a bevezető szakasza autóút lenne.
soroksár és haraszti között
igen, kivan téve autóút tábla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!