Turtle Wax, vagy Sonax waxokról van tapasztalata valakinek?
Sziasztok!
Szeretném az autóm lewaxolni. Ezeket néztem ki, és érdekelne melyik lenne a legjobb választás:
-Turtle Wax Metalic + PTFE
-Turtle Wax Carnauba Wax
-Sonax Brillant Wax
-Sonax Polír és Wax Extreme 2
A legutolsó, ha jól értem egyben políroz és waxol is. Grafit színű metál fényezésű autóra lenne.
Igen, az utolsó közepes poolírra is jó. Enyhén matt fényezésre.
Olyan nagy csodát ne várj ezektől a szerektől!
És helyettük mi az, ami jobb? Pl Autoglym?
Illetve amiket felsoroltam, azok közül melyik a legjobb?
Autoglym nekem valamivel jobban bejött. De ahhoz képest hogy több mint dupla áron adják, mint ezeket, nem kétszer olyan jó.
Nagyjából egy kategória a Sonax és a Turtle Wax. Valamiért előbbi termékeit én jobban szeretem.
Azt hogy ne várj tőle csodát úgy értettem, hogy én eddig újszerű fényezésű autón használtam ezeket a szereket. A vizet szépen lepergeti, szépen csillog is a felület, de az előtte/utána állapot között azért nem ég és föld a különbség. Persze érdemes használni őket, akár állagmegóvásként is, azt a pár ezer forintot megérik.
Gyönyörű az új autód!
Az enyémnek is szép a fényezése, nem matt, tehát inkább állag megóvásra szeretném a waxot. Amit még láttam az a K2 Ultra Wax, azzal van tapasztalatod?
Köszi. :) Hosszú távra terbezek vele, úgyhogy igyekszem vigyázni rá.
Ha jó állapotú a fényezés, nincsenek fényben látszódó hajszálkarcok, akkor a polírosat szerintem hagyd, mert csak feleslegesen radíroznád le vele a felső réteget. Én egy évben három-négy alkalommal kézzel aprólékosan törlöm át a fényezést ezekkel a waxokkal.
Ezt a K2-t nem ismerem, nem próbáltam még.
Napfényben azért vannak apróbb karcok, és talán mosó nyomok, de tervezem elvinni egy teljes polírozásra épp ezek miatt, így szerintem sem szükséges a polírozós Sonax utána.
A K2-ről vagy nagyon jó véleményeket találok, vagy nagyon rosszakat. :D
Ha a két Turtle termék közül kellene választani, akkor melyiket?
Soft99 Fusso Coat Light
Ez esetleg?
Na ezt kerestem: Soft99, csak egy istennek nem jutott eszembe. :)
Ezt én is hallottam már hogy dicsérik, de még nem próbáltam.
A két Turtle közül én a Carnauba-t választanám. Nem vagyok szakértő, de sok prémium wax tartalmaz karnaubaviaszt. Nem is dárga, 2-3eFt. Egy próbát szerintem megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!