Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Turtle Wax, vagy Sonax waxokró...

Turtle Wax, vagy Sonax waxokról van tapasztalata valakinek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném az autóm lewaxolni. Ezeket néztem ki, és érdekelne melyik lenne a legjobb választás:

-Turtle Wax Metalic + PTFE

-Turtle Wax Carnauba Wax

-Sonax Brillant Wax

-Sonax Polír és Wax Extreme 2

A legutolsó, ha jól értem egyben políroz és waxol is. Grafit színű metál fényezésű autóra lenne.

2018. aug. 23. 08:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen, az utolsó közepes poolírra is jó. Enyhén matt fényezésre.

Olyan nagy csodát ne várj ezektől a szerektől!

2018. aug. 23. 12:07
 2/11 A kérdező kommentje:

És helyettük mi az, ami jobb? Pl Autoglym?

Illetve amiket felsoroltam, azok közül melyik a legjobb?

2018. aug. 23. 20:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Autoglym nekem valamivel jobban bejött. De ahhoz képest hogy több mint dupla áron adják, mint ezeket, nem kétszer olyan jó.

Nagyjából egy kategória a Sonax és a Turtle Wax. Valamiért előbbi termékeit én jobban szeretem.

Azt hogy ne várj tőle csodát úgy értettem, hogy én eddig újszerű fényezésű autón használtam ezeket a szereket. A vizet szépen lepergeti, szépen csillog is a felület, de az előtte/utána állapot között azért nem ég és föld a különbség. Persze érdemes használni őket, akár állagmegóvásként is, azt a pár ezer forintot megérik.

2018. aug. 23. 21:41
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez az előző autóm tetején a fényezés 13 évesen, Sonax Extreme Brillant Wax 1 után:

[link]

Ez pedig a mostani autóm most hétvégén fotózva Autoglym Extra Gloss Protection után. De itt a tökéletes fényezés nem csak ennek a szernek az érdeme, hanem annak is, hogy épphogy fél éves csak az autó: [link]

2018. aug. 23. 21:57
 5/11 A kérdező kommentje:

Gyönyörű az új autód!

Az enyémnek is szép a fényezése, nem matt, tehát inkább állag megóvásra szeretném a waxot. Amit még láttam az a K2 Ultra Wax, azzal van tapasztalatod?

2018. aug. 24. 11:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Köszi. :) Hosszú távra terbezek vele, úgyhogy igyekszem vigyázni rá.

Ha jó állapotú a fényezés, nincsenek fényben látszódó hajszálkarcok, akkor a polírosat szerintem hagyd, mert csak feleslegesen radíroznád le vele a felső réteget. Én egy évben három-négy alkalommal kézzel aprólékosan törlöm át a fényezést ezekkel a waxokkal.

Ezt a K2-t nem ismerem, nem próbáltam még.

2018. aug. 24. 13:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Napfényben azért vannak apróbb karcok, és talán mosó nyomok, de tervezem elvinni egy teljes polírozásra épp ezek miatt, így szerintem sem szükséges a polírozós Sonax utána.

A K2-ről vagy nagyon jó véleményeket találok, vagy nagyon rosszakat. :D

Ha a két Turtle termék közül kellene választani, akkor melyiket?

2018. aug. 24. 17:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Soft99 Fusso Coat Light

Ez esetleg?

2018. aug. 24. 19:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Na ezt kerestem: Soft99, csak egy istennek nem jutott eszembe. :)

Ezt én is hallottam már hogy dicsérik, de még nem próbáltam.

A két Turtle közül én a Carnauba-t választanám. Nem vagyok szakértő, de sok prémium wax tartalmaz karnaubaviaszt. Nem is dárga, 2-3eFt. Egy próbát szerintem megér.

2018. aug. 24. 20:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezek nem olyan tartós waxok. Kb fél évig tartanak a felületen. Ha nem jön be, legfeljebb legközelebb nem ilyet veszel. Én is így próbálgattam/próbálgatom őket.
2018. aug. 24. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!