Az Oszkár telekocsizást lehet munkaként csinálni?
Tehát pl Budapestről-Szegedre meghirdetem, hogy vállalok fuvart. De én valójában nem akarok Szegedre menni, csak jövedelem szerzés miatt. Majd Szegedről vissza szintén utasokkal.
Egy 9 fős kisbusszal.
Ez szabályos?
Lehet szabályosan is csinálni. Számlát kell adni, az a legelső, de egyéb, személyszállításhoz szükséges feltételek is szükségesek.
A kisbuszosokat gyakran ellenőrzik a NAV-osok, nem érdemes kockáztatni, főleg pont a legfogalmasabb viszonylaton. (én is itt Oszkározok, de magánszemélyként)
Az oszkár lényege hogy az autót és a költségeket is megosztják. Úgy hogy nem keresnek rajta de mivel visznek még valakit így az útköltség egy része visszajön. De a gyakorlatban ahogy látni szoktam sokan elég drágán visznek és ezzel minimum ingyen akarnak autózni vagy akár még keresnek is rajta.
Az Oszkár online hirdetési felület, ahol az autós és utas egymásra találhat. (Ez az elve).
Természetesen sok hivatalos személyszállító vállalkozás kihasználja ezt a lehetőséget. De közvetlenül nem vállal semmiért felelősséget.
(Nekem van olyan ismerősöm, aki nem használja az Oszkár felületét. Legális vállalkozás. Menetrendszerint jár a kisbuszával az egyik megyeszékhely és Bp között oda-vissza. Mivel kialakult törzsutasai vannak, ezért könnyebb a helyzete. A szabad helyeit pedig közösségi oldalakon hirdeti meg. Ismerősei, törzsutasai megosztják az ő ismerőseik körében. Könnyebb a kommunikáció, a kapcsolatfelvétel. Ő megvan vele elégedve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!