Miért ennyire illegális az autó tuning?
Itt magyarországon kb. semmit sem csinálhatsz az autóddal.
Bukócsövet csak akkor tehetsz, ha van versenyengedélyed és verseny rendszámod.
Ülést kb. Nem is cserélhetsz, itt egy cikk erről; [link]
Mert maradi facok, azért.
Átmész Ausztriába, na ott már mindent lehet kb.
Első pont rossz példákat hozott. Egy utcai autóba belerakod a bukócsövet és a három pontos öv mellett széttöri a fejed...
Egyébként két ok van szerintem. Egyrészt, el vagyunk maradva a nyugattól ebben is, mint sok minden másban vagy 30 évvel. Másfelől még mindig könnyebb pénzbeszedési módszer rendszámokat lekapkodni és bírságolni, mint az engedélyeken beszedni ugyanezt egy élhető rendszerben.
Harmarészt, ha megnézed, viszonylag kevés a minőségi tuning. Még mindig sok a tákolt, homasitás autó, ami az egész szubkultúra megítélsét rontja. Nem is beszélve az ilyen autókkal való közlekedést, morált stb. Amit a normálisakkal is azonosítanak.
Csak egy példa:Én most papírozom az állítható futóművet. Megveszem a német szettet típusspecifikusan, motor és váltóhoz gyártott verziót. Német nyelvű TÜV engedéllyel. 65.000 Ft-ért a magyar TÜV csinál egy szakvéleményt, hogy szerinte is jó az autóhoz, amit a német TÜV jóváhagyott. Majd beballagok az NKH-hoz, ahol újabb 11.000 Ft-ért ők is megvizsgálják, hogy jóe- hozzá. Majd X ezerért egy szigorított műszakira vihetem, hogy bekerüljön a forgalmiba. A többség neki sem áll. Közel annyiba kerül, mint maga a futómű...
Ez így igaz, de akkor azt mondd meg nekem, hogy ami alkatrészt a TÜV bevizsgált, és megadta rá az engedélyt az adott típushoz való beépítéshez, akkor azt én miért nem építhetem be az autómba?
Úgy kell csinálni, hogy ne legyen észrevehető. Nekem is, van egy húzott 2.4 jtd-m egy nagyobb coolerrel, chip, nagyobb turbó..stb.. Max a szilikon csöveken látni, és a légszűrőn, hogy nem gyári de ezért nem is szólhatnak.
Yardok úgysem mérnek teljesítményt, lényeg, hogy ne előtte durrogtasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!