S51/1B Simson 43km/h? Mitől nem megy többet?
Van egy pontos nevén : Simson S51/1B-H40
A bajom vele hogy 4. ben 43km/h mértem gps segítségével.
Tudtommal gyári. Ami érdekes lehet még, hogy a kipufogó csonkon van egy pici (5mm) lyuk amin az olajat állandóan az első sárvédőre veri. Ez a pici lyuk okozhatna teljesítménycsökkenést? 3/4 gáz felett elkezd fulladozni a motor. Karburátort takarítottam már ki és kompresszorral kifújtam a fúvókákat. Tudtommal gyári. Esetleg fojtások lehetnek benne? Jellemző erre a típusra. Azért egy 60km/h utazó sebességet szeretnék, mert ha nem naponta de kétnaponta 30km tennék meg vele.
Tudna nekem valaki segíteni ez ügyben?
**
Ahogy néztem nem is füstöl mint a haveromé. Ha füstöl is csak akkor mikor elsőnek indítom és ilyen fehéres színű. Menet közben nem szokott. 1:40 hez kevertem. 3 literhez 75 ml 2t olaj. Lehet kéne nézzek 2t olajat másikat?
Amit most használok az OMv Bixxol 2t olaj.
Fojtott változat, nem is kell hogy többet menjen ebben az állapotában.
A kipufogó nyílás jóval kisebb, mint a fojtatlan változaté. Ezt ki lehet reszelni. A kipufogó könyök mélyen benyúlik a kipufogóba, ez le lehet vágni úgy hogy 2-3 cm-nél ne lógjon be jobban. Az első lánckerék 14-es, ezt ki lehet cserélni 15-ösre. A karburátor háza más, gyakorlatilag nem lehet teljes gázt húzni, de ez annyira nem is számít. A 60-as utazósebesség azért elég forszírozott üzemet jelent, 50-55 a kellemes neki.
Ez nem olyan, hogy nekiesek a reszelővel és majd lesz valami. Ráadásul a hengert, a kipufogó részeit (könyök, "hosszú" rész, végdob) is piszkálni kell.
Javaslom, kezdj utánaolvasni a témának mielőtt nekiesel, csak ha már tényleg tudod, mit hogyan kell, akkor nyúlj hozzá.
Ettől függetlenül, a 60-as utazót nem biztos, hogy el fogod érni, inkább 50-55 körül maximum.
A kipufogó csonkon levő lyuk pedig hiba! Vagy kifúrta valaki, vagy kilyukadt külső hatás, esetleg anyaghiba miatt. Érdemes a könyököt cserélni.
Utánaolvasni a témának ezeken a helyeken tudsz:
www.simson.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!