Opel Astra F 1.6 75LE vs.1.6 16V eco vélemények, tapasztalatok? Azt hallottam hogy az eco-s motorokkal sok a gond, viszont a 75LE szerintem kicsit kevés.
Németországi,női tulajtól való 13 éves F-es Astrám (1,6 16V vagy 16XEL motorkóddal) van,amit 7 éve hajtok.
Nálam semmi gond az olajjal sem pedig a motorral. Castrol Magnatech 10W/40 et használok a motorban és egy decit sem eszik belőle. 8000-ként cseréltem eddig,mivel már majdnem túlléptem a 200000 km-t.
Mikor hozzám került az autószerelőm javaslatára gyorsan elfelejtette velem a gyári olajat,mert elmondása ill. tapasztalata szerint "vékony" nagyon.
Amit eddig cserélnem kellett benne:
-komplett vezérlés csere
-első szilentek
-AGR szelep
-fékbetétek+tárcsák
-termostat
Egy megkímélt F es Astrával szerintem és az eddigi tapasztalataim szerint nem lehet ráfázni.
16V-vel több baj lehet, viszont sokkal jobban is megy! Legjobb megoldás nyilván a 101-102-103 lovas (mindenhol másképp van leírva) lenne, az SI, mert az 8v, viszont ezek közül inkább a 75lovas!
És 200 000 km felett venni? Az alatt csak pörgetett órások vannak, elmondom neked!
De testvérem Astrája pl 75 lovas, ~330 000 km alatt semmi baja sem volt vele! 160-170-es utazót tart vele! És amúgy csak 1000 kiló környéki a tömege!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!