Mennyibe kerul jelenleg a legolcsóbb elektromos auto?
Ha fel kell tenned ezt a kérdést valószínűleg nem engedheted meg magadnak, hogy elektromos autót vegyél.
Akkor tudsz megengedni egy autót ha kitudod fizetni a teljes éves nettó jövedelmednek maximum a feléből.
Az persze más kérdés, hogy van olyan, aki a havi fizetésének a felét elkölti a lízing törlesztő részletére, hogy villoghasson egy audival :D.
A használtautok.hun nézz körbe. Még teljesen új szalon autók is vannak, szóval megtudod nézni pontosan mi mennyibe kerül.
"Akkor tudsz megengedni egy autót ha kitudod fizetni a teljes éves nettó jövedelmednek maximum a feléből."
Ez érdekes... Akkor ezek szerint én csak egy jobb biciklit, vagy használt motort engedhetnék meg magamnak... Ugyan hagyományos autóm van, de ennek ellenére, sosem voltam még gondban mikor a márkaszervizben ki kell fizetni a szervizszámlát. A benzinkúton se szoktam sose gondolkodni, hogy alapot, vagy prémiumot tankoljak.
Elgondolkoztató... Ezek szerint egy átlag alsó-középkategórás közepes felszereltségű autóhoz, mondjuk egy új Fosucfoz, Golfhoz, vagy Astráhozm ami olyan 5-6 millió, közel egy miniszteri fizetés szükséges. De egy alap 3 milliós Daciához, Ladáshoz is nettó fél millós fizetés szükségeltetik.
Egy legolcsóbb új elektromos városi autóhoz, havi nettó 1,6 milliós fizetés kell.
Érdekes számok. :)
5# Igen érdekes. Az ugye tudod, hogy a "kitudom fizetni" nem egyenlő a "megengedhetem"mel?
Meg ez inkább azoknak számít, akik okos pénzügyi döntéseket akarnak hozni.
Az átlag autó az értéke 60%át elveszti az első 5 évben. Szóval mondhatni nem okos pénzügyi befektetés, de szükséges sok esetben, ezért szokták sokan ehez a "szabály"hoz kötni magukat.
Persze ha nem akarod az anyagi helyzetedet jobbá tenni és fejleszteni magadat, akkor ez rád nem érvényes. :) Nyugodtan vegyél akármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!