Az ultrahangos riasztóval rendelkező autók szélvédőjére szabad napellenzőt rakni?
Egyrészt pont kitakarja a szenzort, így gondolom nem ér semmit, másrészt ha bemozdul, esetleg leesik a napellenző, akkor beriaszt az autó.
Akkor hogyan védekezzek a nap ellen?
Csak az a megoldás marad, hogy kívülre rakok valamit?
Nekem eddig két ilyen autóm volt. Mind a kettőben az érzékelők a szélvédőtől hátrébb középen a plafonon voltak és hátrefelé, az utastér felé néztek.
Tehát ha a szélvédőre, az üveg elé raktam valamit, akkor nem takarta ki a szenzorokat.
Mivel a szenzorok hátra felé néztek, nem tudom, hogy attól beriasztana-e, ha a szélvédőn történik valami. De erre szolgál egy gomb, a szenzorok között, ami kikapcsolja az ultrahangos egységet. (Nyitásra, emelésre továbbra is éles marad a riasztó.)
Az nem baj, ha kitakarja a riasztót. A baj az, ha véletlen belülre rakok valamit, és a hőtől vagy akármitől megmozdul, akkor beriaszt az autó.
Arról nem tudok, hogy ki lehet-e kapcsolni, de akkor utána nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!