Tényleg ajánlott leállás előtt pár perccel leállítani a klímát?
Igen, mielőtt megérkezel, pár utcával előtte érdemes kikapcsolni. Pont azért hogy az elpárologtatón kicsapódó kondenzvíz nagyjából ki tudjon száradni a ventilátor légáramával.
Így kisebb az esély rá, hogy bepenészedik. Én is így csinálom, még soha nem éreztem büdösnek a klímát. Igaz a tisztítást és a rendszeres pollenszűrő cserét ezzel a módszerrel sem lehet/érdemes megspórolni.
"Én meg soha nem kapcsoltam ki előre, amúgy is automata klíma.
Ennek mi köze hozzá? Az enyém meg két zónás digitális automata, mégis kikapcsolom.
6-os
Kikapcsolhatnám azt is, de minek basszogatni?
Úgy érted, hogy folyamatosan be van kapcsolva télen-nyáron?
Autópályán, ahol 90%-ban hosszú távokat megyek, nálam is be van kapcsolva tavasztól őszig, akkor nem lehet mit tenni. De városban sokszor azt csinálom, hogy ablak le, tetőablak ki és teljesen jól elvagyok a menetszéllel. Mi a tosznak dolgozzon ekkor tök feleslegesen a klíma?! Ilyenkor nem esik nehezemre megnyomni egy gombot a középkonzolon.
Ősztől tavaszig pedig alapból ki van nálam kapcsolva. Csak kb havonta egyszer járatom meg pár percre, hogy a tömítések ne száradjanak ki.
Igen, télen is mindig megy. Akkor hasznos igazán, nekem soha nem párásak az ablakok, mint sok ismerősöm autójában, mikor bennük ülök...
Városban is megy mindig, néha lehúzom az ablakot, de nem azért, hogy ne használjam a klímát, csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!