Egy benzines 1.6-os szívó motornak mekkora fogyasztás számít normálisnak?
Az enyémben konkrétan 2011-es Opel motor van, és kíváncsi volnék, hogy másoknak vegyesben milyen fogyasztási értékek jönnek ki 1.6-os motornál.
Tehát egy város-autópálya-főút kombinációra lennék kíváncsi, normális dinamikus vezetési stílussal.
Még annyi, hogy az autóm közel 1.4 tonna.
Nem tudod kiszámolni hogy mennyi a fogyasztásod?
Írd le hány km-t teszel meg és mennyi benzint használsz fel én kiszámolom neked.
6-7 literre saccolnám.
Bár ha nagy a bódé, az a pályán jelentősen megdobja a fogyasztást.
Országúton, nyáron, csomag nélküli sofőrrel kreszt betartva akár 6-7 liter. Városban ugyanez 8-10.
Télen, városi dugóban 10 felett.
Autópályán kreszt betartva még elfér 10 alatt (7-9), kreszt túllépve 10 felett lesz.
Golf V-tel eljártam átlag 7 literrel, mivel peremkerületben lakom, és gyakran a nullást használom
céges Astra 1.6, sok város, vegyesben 12-13 literes fogyi, bár nem kíméltem, klíma mindig ment
egyszer lenulláztam, felmentem a nullára, klíma kikapcs, és utána városban is szépen mentem, de 9 liter alá nem ment
pesti dugóban szüttyögés 10l
normál városi forgalom 8l
országút 6-7l
autópálya 7-8l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!