Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehetett így elbánni...

Hogy lehetett így elbánni szegény luxusautókkal? Ezt érdemlik?

Figyelt kérdés

[link]

Bezúzatott egy csomó luxusautót a Fülöp szigetek elnöke csak azért mert csempész árú és még ünnepséget is szervezett hozzá. Nem jobb ötlet lett volna inkább lefoglalja és majd eladásra bocsássa? Itt magyarba legalábbis ezt szokás az adócsalók lefoglalt kocsijaival csinálni. A bevételt meg szétossza a szegények között, ha neki nem kell, vagy támogassa a helyi autósportot (odaadja olyan csapatoknak akik versenyekre alapnak feltudják használni). Ha lopott volt, akkor még visszalehetett volna juttatni az eredeti tulajdonosának is akár. Mérnököknek sok munkaórába telt megépíteni ezeket, nem is futószalagon készülnek, egyáltalán nem ezt érdemlik ezek a járgányok. Ha én mondjuk a Lamborghini gyárba dolgoznék és kiderülne, hogy valamelyik összeszerelésében részt vettem volna, tuti, hogy odáig mennék tüntetni, az is lehet 0 kilométeresen zúzták be őket. Komolyan gondolom, hogy levelet írok az ottani elnöknek.

2018. aug. 2. 10:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Autót szándékosan rongálni, bármilyen ürüggyel szimplán barbárság. Nálunk ha jól tudom, a bevett szokás az az, ha lefoglalnak egy autót, és a tulaj nem tudja kiváltani, vagy bármi, akkor elárverezik, ahol azt is előre közlik, ha valamiért nem helyezhető forgalomba. Namármost, egy autó, ami semmiről sem tehet, így vagy valakinek örömére lesz még évekig, vagyha elbontják, akkor több típustársának az "életét" menti meg az alkatrészekkel

Amcsiban csinálták azt, hogy az itcai versenyzésen kapott fiatalok autóit lefoglalták és a szemük láttára zúzták be, elrettentés képpen, mivel általában ezek a fiatalok saját kezűleg építgetik ezeket az utcai "versenyautókat".

De összességében, autót szándékosan rongálni szimplán barbárság.

2018. aug. 2. 11:23
 12/15 A kérdező kommentje:
#11-es, én is így gondolom.
2018. aug. 2. 11:30
 13/15 anonim ***** válasza:
50%

Csak egy tárgy, egy darab vas, nem érez semmit.

Majd lesz belőlük szög, csavar, szerszám, lavór, ki tudja mi, miután az anyagok szétválogatása után beolvasztják.

2018. aug. 2. 11:40
 14/15 anonim ***** válasza:
35%

"autót szándékosan rongálni szimplán barbárság."

Igen, az, de itt nem rongálásról, hanem megsemmisítésről van szó. A megsemmisítés pedig konkrét céllal történik, mely az ottani jogállamiság megerősítését hivatott támogatni.

A megsemmisítés tárgya nem egyedi, még akkor sem, ha manufaktúrában készült és alacsony példányban, így számottevő érték nem vész el.

Egyébként szerintem sem érdemlik ezt a kocsik, de ha az ottani drákói szigor ezt eredményezi, akkor az ő dolguk.

2018. aug. 2. 12:32
 15/15 anonim ***** válasza:
54%
11:40-es kommentelő gondolata volt az első ami nekem is eszembe jutott.
2018. aug. 2. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!