Yarisom van, amit valószínűleg csak öröklés útján engedek el a kezeim közül. Tapasztalom, hogy előbb kihajtanak elém, dudálnak le a semmiért, mintha nagyobb autóban ülnék. Utóbbival (Honda Accord) direkt lefulladtam a lámpánál, ráérősen fordítottam el a kulcsot. Mindenki állt mögöttem türelmesen. Meg ez a "női autózás"... Elvonatkoztatva az én kocsimtól, mitől női egy kisautó, csak azért mert nincs 4 méter hosszú (pl: Clio, Corsa, Fiesta, Punto)? Ezt soha nem értettem, komolyan. :)
Inkább legyen millió yarisos az utakon mint ennyi beképzelt barom aki BMW-be ül és egyből hatalmasra nő a farka és mindenkit alsóbbrendűnek tekint.
2018. júl. 28. 21:50
12/17 anonim válasza:
Azok gondolják ezt, akik nem tudják helyén kezelni az autózás témáját. És ez a sofőrök 90%-a kb. Ha nem szenvedély/hobbi autóról van szó, akkor az autóra úgy kell tekinteni mint egy felhasználási igényt kielégitő tárgyra. Városon kivül sose vezetsz? Akkor minek egy 3 ezres turbódizel egy 5-ös BMW méretkategóriájú szedánban? Megvan minden autónak a maga felhasználási területe, dehát magyarok vagyunk, mi a szomszédnak meg a haveroknak veszünk autót. Véleményem szerint előbb be kell lőni az igényeknek megfelelő méret és motor kategóriát, városi esetben kis szivóbenzinest (vagy hamarosan elektromost), aztán lehet nézelődni tetszős nem tetszős autók közt. Yarissal megegyező méretosztály a Polo, Ibiza, Fabia, Honda Jazz, Clio, Peugeot 206, Swift, Hyundai Getz, Kia Rio stb. A Yaris egy hiresen megbizható kisautó, személyszerint nekem külsőleg nem tetszik, esetleg a kinézetére tudnám mondani hogy csajosabb mondjuk egy Polotol, de ez már izlések és pofonok kérdése. Az a másik baj, hogy a gyártók is elsősorban a női vásárlókat igyekeznek csalogatni ezekkel a formatervekkel.
2018. júl. 28. 21:51
13/17 anonim válasza:
két autónk volt..egy trabi, meg egy hathengeres volvo..a trabit állandóan előzték, a volvot nem, pedig ugyanaz az ember vezette, ugyanazzal a stílussal, sebességgel..
a trabi nem volt férfiatlan, a volvo nem volt férfias.
most sportautóm van, nem előznek.
2018. júl. 28. 21:52
14/17 anonim válasza:
Én nem foglalkozok mással, mert én sem tudhatom hogy mondjuk nincs-e egy hobbi kocsija ami komolyabb.
Nekem is kis 5 ajtósom van, mindennapokra elég és boltból is szépen haza visz, lehet lenéznek hogy ha csóró minek autózik, de ezeket csak idegenek gondolhatják, ugyanis tavasztól őszig ha az idő és útviszonyok engedik akkor motorozok is egy 170 lóerős csodával.
Akivel időközben kerültem ismerősi viszonyba annak látszott az arcán a meglepettség, amikor napokig kocsival látott, utána amikor elmúltak az esős napok jött a motor.
Ha autóval járok akkor előznek, pedig 40-es táblánál ha nem siet az ember, minek 60-al menni? Motorral meg van hogy előre engednek mert látják hogy nem robogó, és bír menni minek tartsuk fel?
2018. júl. 28. 21:54
15/17 anonim válasza:
Baromság,illetve nem foglalkozok vele ki mit gondol.Valahogy mindig a kisebb autókat szerettem férfiként.Volt egy peugeot 206 most egy kia rio 1,25 és szinte alig használom városban bár igaz autópályán sem.Országúton amire nekem kell tökéletes 90-110 kényelmesen elmegy.
2018. júl. 28. 22:27
16/17 anonim válasza:
Ízlés kérdése. Én férfiként kifejezetten kerülöm a kisautókat MÉGIS az új Fiat 500 (abarth) egyszerűen szerelem azzal a bézs belsővel :D mondom ezt úgy, hogy szinte csak coupek es hosszabb autók rokonszenvesek.
2018. júl. 29. 02:16
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A ledudálást nem minden kereszteződésben kapom természetesen. Lendületesen vezetek(de nem "ki ha én nem" stílusban), mert a motor kívánja a pörgetést. Ennek ellenére nem egyszer volt már olyan, hogy a sárgánál dudáltak mögöttem, nem is a zöldnél. Ha a nagyobbal megyek, ott nem tapasztalok ilyet. Azt, hogy férfiatlannak tartják a Yarist egy férfihoz, beszállásnál szoktam látni. Pl. bevásárlóközpontok parkolójában. Megyek (192 centis, kopaszodó, 110 kilós vagyok), unatkozó-várakozó egyének üldögélnek a kocsijukban és látni rajtuk, hogy tippelnek ki mibe száll be. Énnálam fent szokott akadni a szemük. :D Ettől függetlenül nekem akkoris a kicsi a kedvencem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!