Ha adott egy ÚJ féltengely, annak a két csukló "tekeredésén" kívül szabad más mozgásának lennie?
Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy hosszában "nyújtható" vagy a tengelyiránnyal merőlegesen kotyoghat-e?
A jelenleginek a külső fele tengelyre merőlegesen lötyög 2-3 mm-t. 80 km/h-nál elkezd rázni a kocsi.
2018. júl. 27. 10:18
1/5 Majatom válasza:
A belsőnek kell elméletileg mozognia, a futómű fel-le mozgása miatt. A külső az fix, de típustól függően más a felfogatása, ha például felütős, vagyis egy rugós gyűrű biztosítja, akkor ott is lehet 1-2 mm löttyenés. De mivel a belső amúgy is tud mozogni, ezért szerintem az említett rázkódást nem a féltengely okozza. Nekem a gumi miatt volt hasonló. Könnyű ellenőrizni, fel kell cserélni a kerekeket , hátulról előre és fordítva, vagy egy próba erejéig feltenni a téli szettet, ha külön felnin van.
2/5 A kérdező kommentje:
Ezen már túl vagyok. Kerék csere megvolt. A féltengely külső része érezhetően kotyog.
2018. júl. 27. 12:04
3/5 Majatom válasza:
Akkor még azt lehet csinálni, hogy le kell húzni a gumiharangot a féltengelycsuklóról, és megnézni, hogy maga a féltengely rúd kotyog a csészében, vagy a csésze kotyog a házban. Utóbbi esetben biztos, hogy hibás az alkatrész, mert egy úgy féltengelycsuklónak olyan pászos a csésze a házban, hogy kézzel elég megmozdítani. Ha a rúd kotyog, az az az eset, amit előzőleg írtam, az is lehet gyárihiba az alkatrészben, de abban már kötözködhet az eladó, ahol vetted, hogy az normális kotyogás.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2018. júl. 27. 13:13
5/5 anonim válasza:
Persze, hosszában kell hogy mozogjon, mert fel kell hogy vegye a lengőkarok mozgás közbeni hosszváltozást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!