Ha egy 50 cm3-es simsont levizsgáztatok rendszámosra s a fiam akinek csak segédmotoros engedélye van leveszi a rendszámot és használja az törvénytelen?
Megközelítőleg nulla az esélye, hogy rendszámot kapjon a motor, kivétel az olyan Simson, ami rendszámos motor volt valamikor, és megvan az összes szükséges papírja, amire egy százalék alatti az esély.
Természetesen törvénytelen a rendszámot levenni, az már más kérdés, hogy azt hogyan találja ki a rendőr, hogy rendszámos a Simson, amivel közlekedik.
Lebukás esetén okirat hamisítás, biztosítási csalás.
Igen, törvénytelen, bár nehéz megállapítani egy Simsonról, hogy tegnap volt e rajta rendszám, vagy nem.
Elméletileg rendőr megnézheti a vázszám alapján (és akkor bukta), de nem hinném, hogy foglalkoznának ilyesmivel.
Én rendszámoztattam már simsont, igaz 25 éve, ki tudja mit változtak azóta a szabályok, és olyan simsonom volt, amit boltban vettem néhány hónappal azelőtt.
Kettes: és ha kötök rá segédmotoros kötelezőt is?
Akkor minek rá rendszàmot tenni ha úgyis leakarod venni?
Nem sok logika lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!