Milyen nyári gumit vegyek?
Attól függ mennyit mész. Én mindig olcsó használtat veszek mert vagy fogok kapni szöget vagy keveset megyek, múltkor 20 ezerért vettem 4-et , az a múltkor 3 szezonja volt, még nem rojtosodik meg nincs vele baj. :)
De ha nem vagy hanyag mint én, akkor persze márkásat veszel Continental,Michelin,Toyo ,Pirelli,Hankook.
1. válaszoló: Miért nem érdemes venni a legolcsóbbakat?
2. válaszoló: Milyen márkájú gumi volt amit vettél? használtan is gondolkodtam már.
Kéne tudni az autó típusát, mert sokan nem rá való gumit tesznek fel. Ez egy elég valószínűtlen méret gyárinak, hacsak nem valami kis autó "nagy" felnivel.
Az olcsó dolgok szinte mindig okkal olcsók. Igaz ez a gumira is. Az olcsó gumik rosszabbul tapadnak, különösen vizes úton, ezen kívül gyakran kúsznak, amitől irányváltáskor bizonytalan az autó futása. Idővel zajosak lehetnek, ami nagyon zavaró menet közben. Az sem ritka, hogy 2-3 év alatt elöregednek, míg egy minőségi gumi ennek a dupláját is kibírja.
Megfontolandó, hogy érdemes-e 1-2 tank benzin árát megspórolni valamin, ami aztán 5-6 évig szolgál, és kulcsfontosságú a biztonságos közlekedéshez. Elárulom, nem. Nem muszáj a legdrágább prémiumot venni, de legalább egy egészséges középkategóriát érdemes megcélozni (Nexen, Vredestein, Hankook, stb.)
Gumin soha nem spórolunk, ez alap!
Használtat sem érdemes venni, hiszen 6-7 év alatt úgyis elöregszik az állásban is, mégha ennyi idő alatt nem is koptatod el.
Márkában Hankooknál lejjebb nem adnám. De inkább Continental, Michelin, Goodyear, Pirelli, esetleg Bridgestone.
4. válaszoló: Peugeot 206-on van most jelenleg ilyen gumiméret, Keskin KT3-as felnivel. Még az is felmerült bennem hogy rámenne-e kisebb méret mint 205
Infinity gumikat néztem jelenleg, teszt szempontjából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!