Motort keresek, tudnátok segíteni?
Motor vásárlás előtt vagyok és van pár igényem.
Segítséget kérek hogy létezik e ilyesmi, illetve akár konkrétumot is adhattok :D
Tehát ami fontos lenne.
- Nemsoká teszem le a jogsit ( Nem akarok rögtön esni)
- szállíthassak egy személyt
- Ne 35 legyen a vége
- Ne legyen idióta hangja
Ennyi jut eszembe nagyjából.
Segítenétek?
Ahh igen ezeket elfelejtettem :D
- A2-re gondoltam
- maximum 180-200 ezer
- Ne fogyasszon 3-4 liternél többet
- nincs elképzelésem.
A keretet egy kicsit ki kellene növelni.Ennyiért nem nagyon kapsz normális motort,esetleg 50-es kávédarálót vagy leharcolt endúrót.A motorok olyan 300k-nál kezdődnek.
Néhány modell ami az A2 kategóriába népszerű:
Suzuki Bandit 250
Suzuki GS 500
Honda CB / CBF 500 (fojtott változat)
Kawasaki ER-5 (fojtott változat)
Kawasaki GPZ 500
Ezek kezdőknek tökéletes motorok,megbízhatóak,könnyűnek számítanak és kezesbárányok.
A2 teteje 35 kW. Ez többnyire 4-650 köbcenti körül van, ezek viszont mind drágábbak meg többet fogyasztanak, mint amit te akarsz.
Túl sok feltételt szabtál, ha az összeshez mindenképp ragaszkodsz, akkor nagyjából 1 motor van a magyar piacon, ami illeszkedik hozzájuk, és tiszta lelkiismerettel tudnám ajánlani. Feltéve, ha nem akarsz valami ősi MZ-t vagy Simsont. Azok között akár találhatsz is egy jót, csak esetleg nem olyan megbízhatóak, mint 1990 utána társaik.
Ha max 3-4 literes fogyasztásról beszélünk, akkor A2 teteje kapásból kilőve, még a suzuki gs500 meg a kawasaki is többet eszik ennél, főleg ha az olcsóbbakat nézzük (=régebbi=karburátor=több fogyasztás, mint az injektoros megfelelő).
Ha 180-200 ezer, ráadásul papírokkal, akkor max 125-150 köbcenti jöhet szóba (működő, papíros egyedekből), abból sem a japán márkák, hanem a kínai. Ami önmagában nem baj, azok is lehetnek jók.
Csináltam egy szűrést a feltételeiddel kb, és 44 motort dobott ki, ezek közül a legtöbb 1990 előtti, vagy motorhibás, vagy tört.
Ha csak működőképesre szűkítem (törött + normál), akkor már csak 40 db, ezek közül a legtöbb az MZ ETZ, illetve 1990 előtti. Van közte néhány 2000 utáni, kínai Hyosung, Jincheng, Keeway.
Találtam egy ilyet esetleg, ha 230 belefér:
Itt találod a többit ebből a szűrésből:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!