USB szivartöltő folyamatos áramra kötve?
Előbb valaki kérdezte mi van akkor ha bedugva hagyja a telefontöltőt a szivargyújtóba.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__94..
A kérdésem nekem is hasonló lenne annyi eltéréssel, hogy a szivartöltőt beépíteném a műszerfal egy pontjába és a szivargyújtó vezetékéről kapna áramot, ami nekem is folyamatosan működik kulcs elfordítása nélkül. Ez nem is baj, mert sokat állok az autóval egy helyben és sokszor jó ha nem kell a kulcsot bedugdosnom, hogy működjön a szivargyújtó, azonban félek attól, hogy leszívja az akkumulátort, mert éjjel is folyamatosan áram alatt van, vagy valami zárlat keletkezik. Tekintve arra, hogy a szivargyújtó biztosítékkal van ellátva, van félnivalóm?
Ha jobb minőségű a töltő (DC-DC konverteres) és megfelelően véded, akkor szerintem nem lehet baja.
Én most fogok egy hasonló átalakítást csinálni. Egy profibb, autóba való 12V-5V DC-DC konvertert vettem, ez terhelés nélkül (ha nincs rákötve semmi) a 12V-ról kevesebb mint 1 mA-t vesz fel. Ezzel hónapok alatt sem merül észrevehetően az akksi.
A rövidzár okozta tűzesetek elkerülésére pedig ideális a jól méretezett biztosítékos védelem a konverter elé.
Szóval ésszel, hozzáértéssel meg lehet biztonságosra csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!