Milyen téligumit válasszak a 2006 -s évjáratú Suzuki Swifthez?
Felsőkategória: Continental
Középkategória: Hankook (felső-középkategória) Firestone, Petlas (alsó-középkategória)
Alsókategória: Laufenn (a téli mintázata 101-es, nagyon szuper. Michelin Alpin koppintás és plusz zárójelben megjegyezném, hogy a Hankook 452-es is ugyanez a minta) és Dayton
Egyes vagyok: Azért mert Suzuki még lehet rá rakni normális téli gumit. Amit az Auchanban vagy Tescoban kapsz a legtöbbje oké, olcsó de kemény mint a bajkarika. Meg persze aztis jó tudni, hogy milyen sűrűn jár vele az illető.
Anyámnak pl ugyanúgy 2006-os Suzukija van és télire Zeetexet tetettünk rá neki, mert ő kb naponta 2-3 kilómétert tesz meg. Az semmi ezért. De pl ha két város között ingázunk naponta, azért ne sajnáljunk már rá egy jóminőségű gumit rárakatni. Ez ugyanúgy lehet olcsókategóriás, mint ahogy említettem a Laufennt. Ezért kell tájékozódni, esetleg elmész egy szervízbe ahol érteni fognak hozzá, érdeklődsz és ha drágának találod azt amit ajánlottak akkor megrendeled neten.
szeptember körül megjelennek a téli gumik..ekkor beballagsz akár egy teszkóba is, és meggusztálod a hógumikat...megtapizod, megnézed a DOT számot, és megsasolod az eső-elvezetési pontjait...mert akkor az nem úszik fel a latyakra sem, és a hóban is kapaszkodik..
-hogy az zajos száraz úton? hát minden egyszerre nem lehet jó..
Gumin szerintem nem szabad spórolni, az autó korától, márkájától függetlenül. Főleg ebben a méretben nincs olyan óriási különbség az árakban.
Nekem az egyik autómon Michelin Alpin A4-es gumik vannak, a másikon Continental TS860. Mindkettőt bátran merem ajánlani. Hozzáteszem, nekem sem felső kategóriás, vagy prémium autóim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!