Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autót vennék, mit...

Használt autót vennék, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Jelenlegi kocsim, - 1992-es Audi 100 - évi 3szori tankolás, kb. 1500-2000 km. Pest környékén. A szerviz, a vizsgabiztos, javítások helyett, egy fiatalabb használt autó vásárlást javasolt. Minden pénz kérdése, de 1-1.5 milla környékén, milyen irányba nézelődjek?

#hasznltautó
2018. júl. 17. 10:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ez tényleg attól függ, hogy napont jársz 3 km-re dolgozni vagy hétvégente mész 2x20 km-t a tanyára.

Előbbi esetben semmit nem vennék, teljesen jó az audi, de akár egy bringa is...

Utóbbi esetben pedig kis túlzással, minden költséget figyelembe véve nem is biztos, hogy megéri autót fenntartani, egyszerűbb telekocsizni, bérelni vagy akár taxizni... Relatíve könnyen kiszámolható.

2018. júl. 17. 14:34
 12/21 anonim ***** válasza:
Benzines Golf V, Astra H, ha elég a kisebb, akkor Corsa, Polo és társai
2018. júl. 17. 14:43
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha a megbízhatóság a cél, akkor fiatalság/jó állapot a méret rovására megy.

Át tudnál ülni 100-as Audiból pl egy Honda Jazz-be?

Ha igen, jól jársz vele. Ha nem, akkor elég volna egy Civic vagy Corolla? Ha ezek is megfelelnek, öregebbek lesznek ugyan a Jazznél, de mé mindig jó eséllyel probléma mentesek.

Ha ennél is több kell, akkor már csak az Audidnál ali fiatalabb Accord/Avensis marad a japán vonalon, ami presztizsben még mindig visszalépés és itt már komolyan mellé is lehet nyúlni, de ha szerencsés vagy, akkor lehet gondtalan.

Én egyébként ennyi felhasználásra meggondolnám a bérlést, ha úgy olcsóbban jönne ki.

2018. júl. 17. 15:57
 14/21 anonim ***** válasza:
ne halgass a vizsgabiztosra!nem tudom mi baja lehet,de én megcsináltatnám,neked arra amennyit mész vele nem kell jobb,és erre,ha ráköltesz egy pár száz ezret megint lesz vagy 25 évre egy kocsid ami sohase fog cserbenhagyni...
2018. júl. 17. 17:34
 15/21 anonim ***** válasza:
Egyébként viccen kívül. Első válaszoló, és mindenki, aki a bérautót javasilta, nagyon igazat írt. 1500-2000 km évente nagyon kevés ahhoz, hogy megérjen megvenni, átiratni, tankolni, műszakiztatni, szervizelni egy autót, nem beszélve a teljesítményadóról (mondjuk nem ez a sok) és a kötelezőről. Egy autót bérelni pár ezer ft/nap. Ha mindennapra kell bejárni munkahelyre, akkor tomegközlekedés. Komolyan ilyen fenntartási költségekkel, amivel manapság egy autó jár, csak akkor vennék sajátot, ha napi, vagy heti rendszerességgel kellene eljutnom olyan helyekre időben, ahová tömegközlekedéssel sehogy sem oldható meg normálisan. Ez esetben is olyat vennék, ami nem egy húsz éves lestrapalt darab, és lehetőleg megbízható. Mondjuk egy masodik generációs Ford Focus 1,6 benzines, vagy egy Honda Civic, természetesen ezt is benzinest. Esetleg Suzuki Swift olyan 2006 utáni környéke, amelyik még belefér a keretbe. Volkswagen Golf V... Sok autó szóba jöhet, persze más kérdés, hogy nagy kocsi után milyen belülni egy kisebb autóba.
2018. júl. 17. 21:57
 16/21 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönet a javaslatokért. Csak a bérlésre, és „vászonjaguárra” nem gondoltam.

A "Peuge 206 1.4, 1.6 benzines" igazán vonzó ajánlat.

Ami a „vizsgabiztost” illeti, sok problémát kiszúrt, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy inkább a kocsi 26 éves kora csípte a szemét. Kicsit szigorúbb volt, mint a 2 évvel korábbi. Alváznál, a gumi, műanyag elemek elhasználódása volt látható, kézifék huzal, olaj csöpögés a katalizátor elemre, stb. A felmérés 5000 Ft. volt. De örültem volna, ha írásba kapok tájékoztatást, hogy milyen problémák vannak, amit ha kijavítok, akkor az autó vizsgaképes. Tudtok ilyen lehetőségről?

2018. júl. 18. 01:01
 17/21 anonim ***** válasza:

16 nem rossz ez a 206, de az ilyen kereskedésben lévőket kerüld.

Lelked rámegy, és akkor is csak egy Peugeot marad.

2018. júl. 18. 06:29
 18/21 anonim ***** válasza:

"Tudtok ilyen lehetőségről?"

Igen, az összes normális maszek műhely, ahol vizsgáztatnak is.

Állapotfelmérés a neve, beviszed, végignézik, mintha vizsga lenne, csak a végén nem műszakit, hanem egy adatlapot kapsz, mi a gond

2018. júl. 18. 06:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Én Skoda márkaszervízben szoktam vizsgáztatni előzetes felkészítéssel, azaz kis hiba esetén nem is szólnak, hanem javítják és rögtön mehet sikeres vizsgára.

Nagy hiba esetén egyeztetünk, javítanak és utána megy vizsgára, így a vizsga mindig garantáltan sikeres, nincs visszadobás és felesleges körök.

Persze az átlagnál ez eggyel költségesebb megoldás a gördüléknységért cserében.

2018. júl. 18. 07:04
 20/21 A kérdező kommentje:
„Skoda márkaszervízben szoktam vizsgáztatni előzetes felkészítéssel”. Olyan szépeket írtál a szervizről, hogy szinte meghatódtam. De melyikről van szó? Az interneten, több is van.
2018. júl. 18. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!