Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogót mennyire ajánlatos...

Robogót mennyire ajánlatos döntögetni a kanyarokban?

Figyelt kérdés

Jobban kifejtve a kérdést: Ugyan az a fizika vonatkozik rájuk is mint a nagyobb "igazi" motorokra is vagy meg se póráblja az ember döntögetni és inkább szinte teljesen leállva egyenes testartással bevenni a kanyarokat?

13-as kerék, nagytestű.

2018. júl. 16. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem ha nem érzed, hagyd abba a motorozást.
2018. júl. 16. 17:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Ameddig nem súrolja a műanyag az aszfaltot
2018. júl. 16. 18:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Annyira kell dönteni a motort, hogy a kanyart be lehessen venni vele. Futómű és kialakítás kérdése, hogy ez mekkora sebesség. Nyilván ha 20-szal mész bele egy enyhe kanyarba, nem lehet dönteni, mert felborulsz.. tempó kell hozzá, élesebb kanyar és olyan motor, ami stabilan kanyarodik, azokat lehet dönteni. Kismotorokat is lehet, de a robogók esetében az üléspozícióból adódóan magasan van a súlypont így nem nagy élvezet a kanyargás velük. Egy 125-ös Honda Rebelt használok itthon, mélyen ülök és egész hosszú motor, meglepően jól és stabilan kanyarodik, mint egy igazi nagy motor. De minél magasabban ülsz, annál kevésbé szükséges bedőlni.
2018. júl. 16. 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Én vezetéstechnikai tréningen tanultam meg gyorsan kanyarodni robogóval.

Teljesen életidegen, de sík (azaz nem döntött pályán) nem a robogó bedöntésével lehet nagyobb kanyarsebességet elérni, hanem a robogó egyenesbe visszaállításval miközben a testsúlypontodat oldalra helyezed.

Gyakorlati példa: jobbra íves a kanyar, kormányt jobbra kezded fordítani, enyhén jobbra dőlsz robogóstul, majd testsúlypontodat hagyod jobb oldalt (igen, guggolsz a "hokedli felett"), miközben a robogót közel függőleges helyzetbe állítod vissza, végül a "helyedre" ülsz.

Borzasztó életidegen érzés, míg hozzá nem szoksz, a kanyarsebesség viszont drámaian nő még egy robogóval is.

Nagymotorosokkal együtt ment az oktatás, nekik is ez volt a feladat, csak ők jobban szélre tudták tenni a testsúlyt, mert a két térdük között ott maradt a motor, nem úgy mint nekem a robogón.

2018. júl. 17. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!