Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fekete autón, fekete díszlécet...

Fekete autón, fekete díszlécet mivel ragasztanátok vissza a helyére, hogy esztétikus is legyen?

Figyelt kérdés
Valami fekete trutyi van alatta, de már több helyen elvált az autótól a léc, jó eséllyel a víz is megáll benne, ami feltételezhetően bántja az alvázat, így tervezem leszedni az egészet (ha alatta a küszöb rozsdás, lekezelni), majd tisztességesen vissza szeretném rakni a helyére.
2018. júl. 16. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kinyomótubusos, fekete szilikon-ragasztóval.
2018. júl. 16. 11:04
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi, ez jó ötlet.

És a mostani, gyanúsan szintén ilyen szilikon ragasztót mivel tudom eltávolítani a díszlécről/küszöbről?

2018. júl. 16. 21:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Szilikon tömítő és ragasztó eltávolító jó lehet nekem? Az nem oldja le az autóról a festéket?
2018. júl. 16. 21:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Ne kókányolj! Azt gyárilag vagy csavarok vagy patentok fogták! Nézz utána milyenek és állítsd vissza úgy. Valaki összebarmolta azért szilikonos!
2018. júl. 16. 23:40
 5/11 anonim ***** válasza:

A szilikon tökéletes.

Amit én használok házra, csónakra, autóra stb... fekete szilikon, az a neve, hogy Mastersil.

A régit csak fizikai úton tudod ÓVATOSAN eltávolítani pl. ezzel:

[link]

Nagy értékű autókra ezzel teszünk fel pl. lökhárítókra/oldalára/ajtóélre stb... karosszériavédő gumicsíkot, ahol van annyi esze a tulajnak, hogy nem furatgatja ki a kasznit, hogy azután szanaszét rohadjon!

2018. júl. 17. 10:55
 6/11 anonim ***** válasza:

* lemaradt.

Pl. lakkbenzinnel tudod eltávolítani a maradékot, majd haladéktalanul mosd le samponos vízzel.

Ha megszáradt, már mehet is rá az új ragasztás.

2018. júl. 17. 11:13
 7/11 A kérdező kommentje:

Oldalt nincsenek csavarok, az alvázon nem tudom, de a ragasztás azért is tűnik jónak, mert akkor nem feltételezem, hogy nem folyna be a víz a küszöbhöz, ha ügyesen csinálom.

Köszi!

Én azt olvastam, hogy első körben nitrohigítós ronggyal érdemes próbálkozni a szilikon leszedésével, de egyik ismerősöm szerint lejön az kézzel is.

A lakkbenzintől (de mondjuk a nitrohigítótól is) azért tartok, mert esetleg még a végén leoldja a festéket is az autóról :)

A Mastersil-le könnyen, és jól lehet ragaszt?

2018. júl. 17. 12:09
 8/11 anonim ***** válasza:

A lakkbenzint ne keverd össze a nitrohigitóval !!!

Gondolkozzál!

A tankoláskor sem oldja le a bezin a festéket, ha mellémegy.

A nitró viszont tönkre teszi!

2018. júl. 18. 12:21
 9/11 A kérdező kommentje:

Innen szedtem a nitrohigítót:

[link]

Valamint még sosem cseppentettem mellé a benzint :)

De ha a lakkbenzin tutibb, akkor ezt jegyzem fel.

2018. júl. 18. 20:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Ismerem az oldalt.

Amúgy oda nem az van írva, hogy autóra használható, hanem az, hogy pl. PADLÓLAPRA!!

2018. júl. 19. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!