Kezdő motornak nagy motor, mi a véleményetek?
Ez teljesen egyénfüggő. Egyik része a dolognak, amit Te is mondasz, hogy mennyire vagy hidegvérű, mennyire száll el az agyad, ha mondjuk valaki veszélyeztet, kikanyarodik eléd, ilyesmi. Ezt magadról kell, hogy tudd, mi nem tudjuk helyetted.
Másik része a dolognak viszont elég fix. Ez a motor súlya. Minél könnyebb motorral kezdesz, annál hamarabb tudod magasabb szintre vinni a motorozási készségedet, mivel egy könnyebb motor megbocsátóbb, meredekebb tanulási görbét enged. Továbbá ha tapasztalatlan vagy, vészhelyzetben könnyebb dolgod van (valószínűleg) egy könnyebb motorral.
Én örülök, hogy 125-össel kezdtem, nem egy Hornethez hasonló streetracerrel.
Ajánlom MC Rider youtube csatornáját, nagyon hasznos oktatóvideói vannak útstratégiával kapcsolatban, ami egy tanulható valami, és a motorozás bő felét adja.
Továbbá ajánlom, hogy évente menj továbbképzésre, vezetéstechnikai tréningre, mert a motorozás másik fele pedig az, hogy mennyire uralod a motorod.
Hajrá sok sikert :)
Motor esetén életbevágóan fontos, hogy minél többet és aktívabban képezd magad :)
Első pár alkalommal lehet érdemes befizetned különböző helyekre, pl Hungaroringen is van egy, nekem az jobban bejött (uralomamotorom asszem), mint a Safety Hungary, de pusztán az oktatók attitűdje miatt.
Ennek ellenére minél több helyre menj el. Aztán amikor már voltál 3-4 különféle oktatáson, vehetsz magadnak kis bójákat, kimész egy elhagyatott parkolóba, és addig gyakorolgatod ezeket, amíg keresztben lévő karokkal, hátrafele ülve is mennek. Így csomó pénzt is spórolsz, jó mulatság, illetve hatékonyan tudod magad is képezni.
Ismerek valakit, aki így képezte magát, és múltkor együtt mentünk tréningre. Kitette mindkét lábát balra, és egy kézzel fogva a kormányt szlalomozott úgy, hogy leért a jobb oldali lábtámasz. Vagy bal karral húzta a gázt, keresztbe, miközben jobbra állt mindkét lába. Ezeket csak magától gyakorolta. Hasznos, mert megtanulod az ellenkormányzás csínját-bínját, amikor nem tudsz saját súlyponttal kormányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!