Mennyivel fogyaszt többet egy autó hatodik fokozat nélkül?
Figyelt kérdés
1.9-es dízelről van szó, leginkább hosszú utakra használnám, egy része autópálya. 6-os váltósat akartam, de megbízható a környéken csak 5-össel van. Sokat számít ez?2018. júl. 5. 22:00
1/13 anonim válasza:
Annyit nem, hogy megérje átalakítani az egészet hatossá. Tehát a válasz ilyen szempontból az, hogy nem, nem sokat számít.
2/13 anonim válasza:
Lényegtelen, hogy hány fokozat van, ami fontos, hogy mekkora az áttétel a legnagyobb fokozatban.
3/13 anonim válasza:
Nem fog sokkal többet enni. Fél literrel többel fog elremegni ötös váltóval.
4/13 veterán vas válasza:
Össze kellene hasonlítani a két váltó gyári adatait. Valószínű, hogy nem csupán az 5. mellé tettek +1 fogaskereket, hanem a fokozatok között is megváltoztatták az elosztást. Így az is elképzelhető, hogy a többlet fokozat ellenére, a két váltó végáttétele között annyira minimális a különbség, hogy szinte észre sem veszed. Szerintem egy soha meg nem térülő befektetés lenne a váltó cseréje.
5/13 anonim válasza:
Biztos adatot senki sem tud, mert alig volt átépítés. Pár deci a különbség hozzávetőlegesen. Tehát nem térül meg az átépítés. Ha utánanézel bontottan a hatos váltó, féltengelyek, önindító és minden a beépítéshez 100.000 felett van, plusz a munka. Soha nem térül meg. Ha nem folyamatos autópálya tempóban közlekedsz, akkor meg pláne nem éri meg.
6/13 anonim válasza:
Ez csak 1 dolog... ismerősnek ugyan olyan autója van mint nekünk, és szinte ugyan úgy és ugyan annyit használjuk. Az ő vezetési stílusa kicsit más ..neki 2 literrel több az átlagfogyasztása mint nekünk.
7/13 anonim válasza:
Lehet hogy a 6-os váltót csak erősebb motorváltozathoz adták. Egy gyengébb motor nem tudná használni, felkapcsolva hatodikba, lehet hogy padlógázon is csak lassulna autópályatempónál, országúti tempónál még elbírná, csak épp egészségtelenül alacsony fordulatszám mellett.
8/13 anonim válasza:
6-os váltónak ugyanaz az áttetele 6-ban, mint az 5-ösnek 5-ben.
csak sűrűbbre vannak osztva a fokozatok
9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Átépíteni semmiképp sem akarom. Eredetileg 116 és 131 lovasokat néztem, azokban volt a 6-os váltó, de amit most találtam az csak 101-es, ezekben csak 5 fokozat van. De akkor ezek szerint nem sokat számít.
2018. júl. 6. 13:35
10/13 anonim válasza:
#8 Nem ugyanaz.
Te alá tudod támasztani dokumentumokkal, hogy ugyanaz?
Mert én igen, hogy nem ugyanaz, a hatosnak hosszabb a végáttétele, és rövidebb a legrövidebb fokozata, vagyis nagyobb az átfogása.
Vesd össze szépen az erősebb 6 fokozatú, és gyengébb 5 fokozatú dízel modellt.
Még végáttétellel korrigálva is majdnem 10% eltérés van közöttük:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!