Hogy lehet ennyi a kötelező?
Vennék egy 1.6-os Daihatsu Applause-t, ami elvileg 105 lóerős. Kiszámoltam netrisken és biztositas.hu-n is és 120 ezer alatt nem találtam kötelező+adó ajánlatot, ami irreális egy kb 200000-et érő autóhoz. Oké 19 éves vagyok, de volt már autóm, sose baleseteztem és fizettem rendesen.
NADE: Próbaként beírtam egy 2017-es Nissan GT-R-t 600 lóerővel, és UGYANÚGY 120000 ft-ra hozta ki. Ez irreális.
Ha érdekel, tanulmányozd a tarifatáblázatot. [link]
a többinél is elérhető, látható mik a változók, szorzók stb.
120e mondjuk tleg eléggé húzós.
A 19 éved nagy büntető szorzó.
Ha budapesti vagy, az is
Sok kedvezményt össze lehet szedni egyébként, jelölj be mindent amit csak lehet, pl van aki ad kedvezményt arra, hogy megadod neki a mail címedet kommunikálni. Asszem az UNION a supershop kártyát díjazza, stb, stb
Olvassad el a lehetőségeket és amit lehet, klikkelj be.
Ezen kívül variálj a fizetési módokkal is, az utalás, csoportos jó kedvezményt ad. Az is ha egyben kifizeted és nem 4 részletben.
Nah, kalkuláltam egyet.
Sajna ez tleg ennyi lesz.
így kb 120e
Ha nem 19 éves lennél, hanem 33, akkor már csak 85e
Plusz, ha 2014-ben szerezted volna a jogsidat, akkor is 85e
Plusz, ha vidéki irányítószámmal (Pesttől 50km-re kistelepülés) már csak 55e
plusz, ha 2000-es évjáratű, 91 lóerős kocsival: kb 49e
Oh, és végig csekkel kalkuláltam (a 120e-t nem, azt még átutalással).
Ha a végső 49e -t utalod, akkor már csak 40e
Szóval, főleg ezek rontanak a képen.
Az még bünti lehetne ha dízel kocsit választanál.
Fiatal vagy, nincs régóta jogsid, Nagyvárosi címen vagy (gondolom), ez mind fokozot kockázatot jelent.
Szerintem valamit nagyon benéztél.
Kötve hiszem, hogy 600 lóerőre 20.000Ft lenne az éves adó.
Nekem 160 lóerős autóm van és 40.000Ft adót fizetek.
A kalkulátor szerint 600 lóerőre 153.180Ft csak az adó.
Én 35 éves vagyok, 18 éve vezetek, kárt soha nem okoztam, vidéken lakom, egész évre előre kifizetem a díjat egy összegben és 65.000Ft a kötelezőm a legolcsóbb helyen. De volt nekem is 200.000 fölötti ajánlatom is.
Van még Cascom is, az 120.000Ft évente 100.000Ft/10% önrésszel.
105 lóerő azért nem olyan borzasztóan kevés még ma se. Teljesen átlagautó. 19 évesen pedig ne csodálkozz, hogy ennyi.
"Az még bünti lehetne ha dízel kocsit választanál."
Ezt korábban én is néztem. De nem is értem... Van valami olyan statisztika, hogy a dízel autót vezetők sokkal gyakrabban okoznak kárt, mint a benzines autóval rendelkezők?
Fiatal vagy.
Friss jogsi.
Városon laksz.
Az én példám:
-elmúltam 40.
-falun lakom.
-1995-óta van jogsim.
Évente 40 000 ft, egy 116 lóerős Audira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!