Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem vezetik be a potyára...

Miért nem vezetik be a potyára vinnyogó riasztó miatti büntetést?

Figyelt kérdés
Lakótelepen, ahol több száz embernek a bekapcsolt riasztót kell hallgatnia, ezt büntetni kéne. Főleg, amikor éjjel vagy 10 percen át szól. Az első 1 perc lehetne elnézhető, utána percenként pl. 5000 Ft lehetne a büntetés a fülsértő vinnyogásért. Ha tényleg autólopás miatt szól, az természetesen kivétel. De hát mindenki rakja csendbe az autóját, ha megszólal a riasztó, ne kelljen több száz embernek azt hallgatnia!

2018. júl. 1. 23:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Mert betarthatatlan lenne.

Ez sajnos a városi élet velejárója, ha nem tetszik szedd a sátorfádat.

2018. júl. 2. 16:58
 12/35 A kérdező kommentje:

Nem vagyok összeférhetetlen. Azonban vannak dolgok, amiket figyelembe kéne venni, és másokra tekintettel lenni. Meg kéne oldani valahogy.

Minek a riasztó, ha nem riaszt be sem a rendőrségen, sem az autó tulajdonosa nem hallja, és nála nem jelez semmi? Mert akkor tényleg csak zavarásra való.

Kéne valami megálljt parancsolni már az autósoknak. Most az hagyján, hogy ha kimegy az utcára valaki, az ő benzinbűzüket kell elsősorban belélegeznie, csak mert lusták gyalog/biciklivel/tömegközlekedéssel közlekedni, és hogy az autósok fele elfelejti kitenni az indexet (naponta látom ezt sajnos), nem tartják be a szabályokat. Elhiszem, mindenre a legegyszerűbb azt mondani, hogy ezt is lehetetlen, azt is lehetetlen.

Szívesen költözöm máshova, de akkor fizessétek is nekem az útiköltségemet onnan, hogy beutazzak a városba.

Hol van a többi száz lakó? Gondolod, hogy a gyakorikérdések egy annyira felkapott oldal, hogy mindenki itt fogja az összes felmerülő gondolatát megírni?

Szomorú, hogy ennyire érzéketlen, rideg emberek az autósok, hogy csak azt sem mondják, hogy sajnálják azt, aki azért nem tud aludni pl. 12 óra munka után, mert éjfélkor megszólalt egy riasztó, szólt 10 percig, és utána a szerencsétlen nem tud visszaaludni. Sajnálatos, hogy ennyi empátia, emberbaráti szeretet nincs az autósokban, hogy ebbe belegondoljanak, és legalább megértsék a problémát! Ez titeket minősít!

2018. júl. 4. 19:59
 13/35 anonim ***** válasza:

Azt még mindig nem mondtad meg hogy mit tudok tenni ellene...

Pont az autós szabálytalanságokat hozod fel, mikor a sok gyökér biciklis akadályozza 10-zel gurulva a forgalmat és a legnagyobb baj hogy tök legálisan?!?!

Előzni nyilván nem lehet, vagy a szembeforgalom miatt, vagy mert zárovonal van stb. És ők 100x többet szabálytalankodnak mert 0 kresz tudásuk :)

2018. júl. 4. 20:39
 14/35 A kérdező kommentje:

A biciklik hallatlan előnye, hogy nem szennyezik a levegőt. Az autósok is szabáyltalankodnak, szóval a biciklisekre mutogatni ezért... Az autós szabálytalanság még veszélyesebb is, mert nagyobb sebességgel mennek. Jóval kevesebb halálos gázolást okoz bicikli. A bicikliknek kéne elterjedniük, csak lusták az emberek tekerni, a kényelem kell mindenek előtt. Sokkal több út kéne a bicikliknek, kevesebb az autóknak, a környezetre is jobb lenne. A biciklinek e zaja is kisebb, nem zavarna az se senkit.

Hogy mit lehet tenni ellene? Ezt már rég kitalálhatták volna. De kitalálhatják most is, nem az én dolgom lenne ezt megoldani. De azt ne mondja senki, hogy olyan kegyetlenül nehéz megoldani, hogy valami ketyere jelezzen az autósnál is, amikor éppen lopják az autóját. Ha ez nincs, akkor riasztóstul úgy elviszik a tolvajok, hogy ihaj.

Egyáltalán most minek a riasztó?

És ha már annyi pénze van valakinek, hogy egy autót meg tud venni, fenn tud tartani, simán megoldhatja, hogy a riasztó hangja is eljusson valamilyen módon a fülecskéjébe. Biciklire van valami spy bike, azzal a mobiltelefon jelez, ha lopják a bicót. Kb. 50ezer. Ezt autón is simán meg lehetne csinálni. De kényelmesebb csak sipákolni, hogy jaj nem tudjuk megoldani, nem tudunk semmit, és költözzön máshova, akit zavar a fülsiketítő vinnyogás.

2018. júl. 4. 20:48
 15/35 anonim ***** válasza:

Ez annyira tipikusan magyarosh "OLDJÁK MEG ÉS KÉSZ!" típusú hozzáállás.

Arról nem is beszélve, hogy látszik rajtad az autósellenesség...

Nézd, léteznék ú.n. "néma riasztók", amik nem is igazi riasztók, inkább nyomkövetők (pl. GPS alapú...), de ezeknek az ára is egy-két nagyságrenddel több a hagyományos riasztók árainál. A hagyományos riasztók vinnyogásának pedig az az értelme, hogy a hangos és feltűnő zaj eltántorítsa az elkövetőt a további tevékenységtől, valamint felhívja a járókelők figyelmét a cselekményre. Szóval nem igaz, hogy a hagyományos olcsó, könnyen beszerezhető riasztó semmit sem érne, nyilván nem 100%-os biztosítottság, de a vagyonvédelemben nincs olyan, hogy 100% (a vagyonvédelem lényege, hogy már éppen ne érje meg az elkövetőnek a kockázat és a befektetett "munka" a várható zsákmány ellenében)... 10-ből 8 elkövetőt elriaszt, az már statisztikai alapon azt jelenti, hogy mondjuk nem 5, hanem csak 25 éven belül várható az autó ellopása, és ez pedig egy lopásbiztosítás esetén nagyon sokat számít (az olcsó riasztó árával annyit csökkenhet a biztosítási összeg, hogy gyorsan visszahozza a befektetést).

Az, hogy egyeseket zavar a vinnyogás... nézd, tudom ajanlani a füldugót...

2018. júl. 5. 01:13
 16/35 anonim ***** válasza:

Hát nem hiszem hogy elvinnék úgy a kocsit hogy közbe bömböl a riasztója.

Nameg az első közelben lévő rendőrnek is feltűnne, és valószínűleg igazoltatná, amivel kibukna

2018. júl. 5. 04:08
 17/35 anonim ***** válasza:

"A hagyományos riasztók vinnyogásának pedig az az értelme, hogy a hangos és feltűnő zaj eltántorítsa az elkövetőt a további tevékenységtől, valamint felhívja a járókelők figyelmét a cselekményre. "

Milyen cselekményre, hogy a szűk járdán hozzáért a szatyrom az autóhoz, vagy hogy egy macska hozzádörgölőzött az autóhoz?

2018. júl. 5. 10:50
 18/35 anonim ***** válasza:
#17-es, azt úgy hívják: hamis (téves) riasztás
2018. júl. 5. 11:44
 19/35 A kérdező kommentje:

Igen, határozottan autóellenes vagyok, eléggé alaposan megindokoltam, hogy miért, de ezt nem tudta, talán nem is akarta itt megcáfolni senki.

A füldugót nem jó ötlet, mert nem lehet előre kiszámítani, mikor fog vinnyogni a tragacs, potyára meg nem teszem a fülembe, mert akkor mást se hallok, amit esetleg kéne. És amúgy is, vedd meg nekem a füldugót, ha riasztóra telik erre is. Ha meg már telik autóra, a fenntartására, ami nem kis pénz, ne a riasztón spórolj.

Tipikus magyar hozzáállás, hogy oldják meg mások? Ehhez képest én vetettem fel egy lehetséges megoldást, vagy valamit, ami ahhoz vezet, és nem tudom, miért nekem kéne ezt megoldani, amikor nem vagyok sem autóvillamossági szakember, sem autószerelő, sem műszaki szakember. Nem tudom, honnan veszed, hogy ha valakiben felmerül valami, akkor rögtön neki is kell megoldani.

Igenis szánják rá az autósok a pénzt és oldják meg drágább, de csendes riasztóval. Nem a lakók nyugalmát kéne egy tragacs miatt zavarni. Egyébként is, aki nagyon lopni akar, úgyis tudja, hogy a riasztónak a hangja nagy, utánanéz ennek a gazember, és így is meg tudja csinálni, hogy vinnyogás közben elvisz az autóból, amit akar, amíg a lakók bosszankodnak, hogy nem tudnak aludni.

Igenis büntetni kéne a vinnyogást. Bár nem feltételezem, hogy az autósokat a tragacsukon kívül emberek is érdekelnék, akár az, hogy zajjal zavarják őket (akár pl. azzal, hogy a tízemeletes ház alján tökölnek a berregő tragaccsal, aminek fantasztikus bűze a nyitott ablakokon is bemegy, akár riasztó hangja). Ahogy az sem érdekli őket, hogy hogyan állják el az utat, akár a járda felét. De még az sem, hogy a közlekedési szabályokat betartsák, nagyon megterhelő az indexet kitenni kanyar előtt (nem kanyar közben és nem kanyar után, ha egyáltalán kiteszik). A telefonhasználatot is sokan nem tartják be, tehát nekik az is mindegy, kit csapnak el.

Én valóban autóellenes vagyok. De említs még egy zajforrást, ami a riasztókhoz hasonló lakott területen! (Azon kívül, amikor valaki direkt hangosan hallgatja a zenéjét, és nincs tekintettel másokra.)

Nagyon sok éve vagyok autóellenes, ennek eddig nem adtam hangot nyilvánosan, pl. neten, de lehet, ez változni fog. Fel kell hívni igenis ezekre a problémákra a figyelmet. A környezetszennyezést sem veszi senki komolyan, mondván, hogy van sok millió másik autó, ők a hibásak, nem te.

Szóval, eddig nem volt elfogadható ellenérv, hogy miért nem kellene az autóriasztók vakriasztását (ill. ha az túl sokáig szól) büntetni.

Határt kéne szabni az autóknak, több helyről ki kéne őket szorítani, ez az emberek egészségére is jobb hatással lenne. Sok orvos úgyis kimegy sajnos külföldre, így a részben benzinbűz miatt megbetegedőket nem lesz, aki ellássa.

Azt hiszem, jó érveket hoztam, lehet megcáfolni nyugodtan, kíváncsian várom. Azon az érven túl, hogy az autósok sokan vannak, így kénytelenek engedni nekik.

2018. júl. 6. 19:06
 20/35 A kérdező kommentje:

A füldugó csak alvás közben lenne jó, de szólhat a riasztó máskor is. Például, ha olyan munkát végeznek valahol, amihez kommunikálni kell szóban, mondjuk a földszinten, és az ablaktól nem messze szól egy riasztó, erre nem megoldás a füldugó. Nyáron a hőségben emiatt becsukni az ablakot, de még csukott ablaknál is szép hangja van. Ez miért kéne, hogy más kategória legyen, mint ha valaki a zenét bömbölteti?

Megoldás lehet például, hogy kölcsönt lehessen felvenni a drágább riasztóra. A megoldási lehetőségeket én javaslom egyedül, bár már sokan írtak kommentet, és biztos énbennem van a hiba, hogy csak azt mondom, hogy oldják meg ők, a szép magyar hozzáállásommal. Hát igen. :) Azért már valaki más is írhatna valami megoldási lehetőséget erre, a füldugón kívül. Vagy senkiben nincs semmi kreativitás, semmi ötlet?

2018. júl. 6. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!