Mennyi km-ig szabad venni elektromos autót? (BMW i3)
Erről a régi vicc jut az eszembe:
- Mennyi?
- 30.
- Mi 30?
- Mi mennyi?
https://www.youtube.com/watch?v=I_z754xMYc4&list=PLYO_UDVVru..
Itt van ez a csávó, annyit dumál az i3-ról, hogy a végén többet fogsz tudni róla, mintha a sajátod lenne. Ajánlom.
aki ilyent szeretne, annak tudnia kell az aranyszabályt, hogy mindent el akarnak adni..
Nekem elektromos Mazdám van, használt, tíz éves darab.
Még sosem mentem vele 25 km-nél többet, nem is hagyott cserben. Hazajövök, és töltöm. Itt Bp-en tökéletes. Az aksija még bírja, és ez nekem elég.
Aki ilyennel akar több száz kilométert egyvágtában megtenni, az ma még bátor ember. Hosszútávon(is) a klíma+ventillátor a nagy fogyasztó, télen a fűtés.
Nem tudom milyen gyengébbekről írsz. Szerintem mindenki értette.
Én bármennyi km-ig vennék. Egy elektromos autónál a villanymotor nem nagyon fog elromlani. Karbantartani se kell. Ugyanolyan megbízható és erős lesz 5 millió kilométerrel is mint újkorában.
Az azt kiszolgáló nagyfeszültségű elektronika túlméretezett és ezért az is nagyon sokat fog bírni.
A futómű alkatrészek ugyanúgy elfáradnak mint más autókban de ezeket úgyis mindenki cserélgeti x kilométerenként.
Egyedül az akkumulátorok amik drágák és gyengülhetnek idővel. De most már vannak több éves tapasztalatok és ezek alapján az akkumulátorok is felülmúlják a várakozásokat.
A hatótáv is elég jó már ezekben az újabb elektromos autókban. Még úgy is elmegy egy ilyen i3 100 kilométert hogy minden fogyasztó a maximumon jár és nem kíméled.
Egyedül akkor nem vennék meg egy elektromos autót ha karambolos volt. Mert akkor sérülhettek a szerkezeti elemek és kaphatott egy ütést az akkucsomag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!