Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a gond?

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Üdv! Segítséget kérnék. Fiat Punto 1.2. /2002/

Már másodjára jártam úgy, hogy menet közben kivillant a motorjelző sárga lámpa. Olyan 4-5 alkalommal pislákolt, tehát nem folyamatosan, majd eltűnt. Ekkor azt tapasztaltam, hogy az autó ereje is elment és vissza kellett kapcsolnom, de hiába nyomtam a gázpedált alig ment. Ez az egész folyamat kb. 1 percig se tartott és utána minden ment normálisan. Az autón észrevettem azt is, hogy induláskor, sebességnöveléskor mintha egy picit megtorpanna és utána indul csak meg. Ez előzéskor nincsen! Sajnos csak 1-2 héten belül tudom megnézetni.

2018. jún. 29. 08:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Akkor 1-2 hétig ne használd, mert ha komoly baja van, helyrehozhatatlan károkat is okozhatsz a motorban. Nem véletlen a lámpa neve: check engine. Ha világít, ellenőriztesd a motort.
2018. jún. 29. 09:14
 2/4 anonim ***** válasza:

A helyzet súlyosságát jelezheti a villogó Check Engine, ha ezt látod, nagy a baj és azonnal félre kell állni! Amennyiben „csak” folyamatosan világít, úgy az autó ugyan érzékelt hibát, de az nem folyamatos és bár szervizbe kell vinni a járművet, de az út tovább folytatható.

Ilyenkor mindig az a legjobb megoldás ha egyből megnézeted és nem közlekedsz, mert egy nem vészes hibából csinálhatsz olyat,hogy abszolút nem érné meg annyit költeni arra a puntóra.

2018. jún. 29. 09:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Sose értettem azokat az embereket, akinek van idejük arra, hogy minden nap szenvedjenek a kocsival, de nincs 15 percük a legközelebbi autószerelőnél kiolvastatni a hibakódot...
2018. jún. 29. 12:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Esős időben jött elő, lehet, hogy gyújtáskábel?
2018. jún. 29. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!