Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Renault Megane 2-t meddig...

Renault Megane 2-t meddig pörgethetem? Pár tipp esetleg?

Figyelt kérdés

3 hete van jogosítványom, azóta elég sokat vezettem, kb 900km-t, viszont szükségem lenne pár tippre. Adott a családi autónk amivel vezetek: Renault Megane 2 2007 1.5dci(86le azthiszem). Váltásnál meddig pörgethetem? 3-4ezer? Vagy annyi sok? Mikor 1-ből 2-be váltok még mindig van hogy picit bólint egyet az autó mikor gázt adok váltás után, ez miért lehet? Tanulókocsi jóval erősebb dízel volt, azon egy váltásomat se lehetett észrevenni. :/ Valamint lakott területen belül 50-60as tempónál 3.-ban kb 2ezret forog ezt sokszor túl magasnak hallom, ezért váltok egy 4.-et ami meg már lehet kevés(1,4ezer kb), melyik a jobb szerintetek?

Köszi előre is!:)

19F

2018. jún. 28. 21:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Azért bólint kettesbe kapcsolás után, mert nagyon kihuzatod egyesben. Utána mikor kapcsolsz, és ráengeded a kuplungot, a motorfék megfékezi az autót. Megoldás:kevésbé huzatot ki az autót kettesbe váltás előtt, és váltás után gázt adsz.

A fordulatszámot nem kell annyira túlmisztifikálni! Akkor kell felváltani, amikor a motor már kényelmesen el bírja a következő fokozatot. Ezt onnan tudod, hogy már kis gázadásra is könnyedén gyorsítja az autót.

2018. jún. 29. 06:29
 2/2 anonim ***** válasza:

Akár benzin akár dízel 2000 alatt nem járatom. (az a 3 dl benzin/dízel-nél többet ér a megfelelő olajnyomas).

Szerintem a tanuló kocsid gyengébb dízel volt ha nem lehetett érezni a valtasod.

Remélem nem hidegen huzatod ki 4000ig!!

Hamar kinyirod a családi autót ilyen vezetési stilussal!

A dizelekben az egyes nagyon rövid ha már mozog az autó rakhatos kettőbe. Inkább ott huzasd

2018. jún. 29. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!