Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek tudnék utólag...

Szerintetek tudnék utólag számlát kérni valakiről garancia miatt?

Figyelt kérdés
Vettem egy tök alap alaktrészt az autómba, de 1 éven belül meghalt sajnos, valószínűleg hibás volt, pedig sok tízezer forintba került. Viszont nem szakszerviz szerelte be, hanem én, így számla sincs a beszerelésről. Lehetetlen, hogy a szerelés el lett rontva, tényleg nagy alap dolog, mégis így buktam akkor a garanciát? Arra gondoltam, egy kis pénzért cserébe kérnék egy kamu számlát valakitől visszadátumozva, ameddig lehet. Szerintetek ezt megcsinálná nekem valaki?
2018. jún. 28. 20:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

De-de. Legalábbis nekem Bosch akkum van és a papírjában benne volt, hogy gari csak akkor érvényesíthető, ha szakszerviz szerelte be és megvan a számla is róla.

nem hiszem, hogy visszamenőleg bárki tudna számlát adni. Nem is lenne legális.

Sajnos ez van, bosszantó, de be kell nyelni. ~20-30eFt, több is veszett már Mohácsnál...

2018. jún. 28. 21:23
 12/13 anonim ***** válasza:
Pontosan. Megnézi az aksit, autót. ír papirost. Keresd meg az aksi papírjait, lehet, hogy azt kell kitölteni. Lehet olyan gyártó vagy forgalmazó, aki csak szerződésestől fogad el ilyet.
2018. jún. 28. 21:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Kicsit túlbonyolítod. Ahol vásároltad, először őket keresd meg. Legyen meg a te általad kapott számla PLUSZ a garancia-levél (az talán még fontosabb is ilyen esetben, mint a számla).

1., lehet, hogy ők maguk be is tudják vizsgálni, azonnal kiderül, garis-e az akkud

2., lehet, hogy továbbküldik bevizsgálásra

3., lehet, hogy elegendő számukra egy vizsgálati jegyzőkönyv (akku-teszter gépek nyomtatnak kis papírt, arra gondolok), ami mutatja, hogy gond van az akkuval

Először így kezdeném, nem az esetleges fölösleges körökkel.

2018. jún. 29. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!