Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson feszültségszabájzó hoz...

Zajdelp kérdése:

Simson feszültségszabájzó hoz szeretnék segitséget kérni mit hová kel kötni?

Figyelt kérdés
simson feszültségszabályzó 2 tekercses 4 vezetékes de a neten más szinezésü vezetékek vannak nekem vörös,kék-fehér,kék,zöld. kábelek vannak azt szeretném kérdezni hogy hová kel ezeket kötni???

2018. jún. 28. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:

itt válogathatsz..

[link]

2018. jún. 28. 20:08
 2/8 A kérdező kommentje:
nem igazán jutottam elöőréb
2018. jún. 28. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

akkor előrébb jutsz, ha megmondom mit milyen színt hová? na ugye hogy nem. asszem te még rajzot sem tudsz olvasni. Mert azok közt ott van a megoldás.

Beírod a gúgliba a kérdést, vagy belépsz egy szimó fórumra..azoknak talán lesz kedvük...

2018. jún. 29. 05:24
 4/8 A kérdező kommentje:

miért ettöl a linktol te elöréb lennél valamivel is!?

meg nem kapcsolási rajz let küldve nem tudom honan veszed hogy nem tudok rajzot olvasni!!!

2018. jún. 29. 19:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A Simson feszültségszabályzót igazából ne is nevezzük feszültségszabályzónak, hanem akkumulátor töltőberendezésnek kellene hívni. Két típusa van az egytekercses és a két tekercses változat négy vagy öt vezetékkel. A kéttekercses változat annyiban más, hogy az 5w-os hátsólámpa védő tekercset is építettek bele. kivezetésében két töltés vezérló vezeték van egy a kevés töltéshez egy a sok töltéshez. Csak egyiket kell bekötni, általában a kevés töltés elég szokott lenni. ha rövid távon használják a motort, akkor a sok töltést érdemes használni. (nehogy az akkumulátor forrjon)

Bekötése nagyon egyszerű

Sok töltés (piros vezeték általában) Biztosíték közbeiktatásával az akkumulátor pozitiv sarujára kapcsolódik

Töltőtekercs vezetéke (piros sárga általában) 10A biztosíték közbeiktatásával a töltőberendezésre kapcsoljuk általában a vezeték szine (piros zöld)

A másik két vezeték általában (szürke fekete) a gyújtáskapcsoló 59a pontjára kell kapcsolni, hátsó izzót fogja védeni. A negyedik vezetéket ami szintén általában (szürke fekete) a gyújtáskapcsoló 59 pontjára kell kapcsolni. a töltés (piros) vezetéket a gyujtáskapcsoló 30 pontjára kell kötni a biztosító tábla töltő ágáról a biztosíték előtt.

Sok sikert és jó munkát. elrontani nem fogod és nem is tudod. kérlek irj, ha valami nem világos, mert nagyon kutyafuttában irtam a megoldást. remélem tudtam segíteni

2018. júl. 2. 21:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a szinek nem stimmelnek, a töltőtekercsról a vezeték a biztosító táblán keresztűl a töltőberendezés diódájára van kötve. 1 vezeték megvan! Multiméterrel a soktöltés gázhúzásra 14-15v egyenáramot ad le magas fordulaton, az a biztosíték táblán keresztül az akkumulátor pozitiv kivezetésére kell kötni. Kevés töltést csak akkor használd, ha a motor hosszú távon szoktad használni. it mért veszültség fordulaton 12,5 13v egyenáram.

többi vezetéken mért feszültség kb 12v körül van

Persze van töltőtekercs 6v-os is ott az értékek arányaiban változnak.

2018. júl. 2. 21:24
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm már be kötöttem
2018. júl. 4. 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök, hogy sikerült bekötni az akkumulátor töltö egységet. Az dühit, hogy kérdést tettél fel és kioktató választ kaptál. Csak azt nem értem, akkor miért irnak és csatolnak be linket, ha nem segíteni akarnak, hanem okoskodnak. Mégegyszer köszönöm, hogy szóltál hogy sikerült megoldani Üdv.
2018. júl. 5. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!