Mennyire kopik jobban a gumi ha sportosan vezetek?
Nem gyorsulgatok, nem rajtolok álló helyzetből, nem kapartatom, hanem kanyarokat gyorsabban veszem be, néha megcsúszik. De nem folyamatosan használom így, csak néha szeretem egy kicsit meghajtani a kocsit sportosabban vezetni.
Így egy guminak mennyivel csökken az élettartama?
Ha "megcsúszik", akkor bizony kopik rendesen. Mindegy, hogy ABS nélküli satufék, ASR nélküli kipörgő kerekes gyorsítás, vagy ESP nélküli farolásról van szó.
De, nekem eddig minden gumim, legyen szó akár prémium márkáról, sokkal előbb öregedett el, jelentek meg rajta mikrorepedések, mint hogy elérték volna a kopásjelzőt. Pedig nem megyek keveset, évi 25ekm körül. Mégis 6 év környékén még 3-4mm-es profillal kukáznom kell őket.
Amúgy én is szeretem érezni gyorsításnál a rendelkezésre álló 350Nm nyomatékomat. Időnként rövid féktávot veszek és a sport futóművet is szeretem kihasználni a kanyarokban. De ésszel! Még soha meg nem nyikkantak a gumijaim.
Köszi a választ :D
Én is erre gondoltam hogy hamarabb elöregedik mint elkopik, akkor miért ne használjam ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!