Érdemes venni egy Daewoo Nexia-t?
Sziasztok!
Első lépésben tisztáznám magam:
Nem vagyok tapasztalt autós, nő vagyok és nem értek az autókhoz. :D
Lehetőségem lenne a jelenlegi '99-es Swiftem lecserélni egy egy szintén '99-es, első körben gyártott Nexia egyikére.
Tegnap kipróbáltam,elmondták a hibáit (kerekek felől érdekes hang jön ki, ami elvileg nem bajt jelent a tulaj elmondása szerint, télen a hűtőt le kell takarni mert nehezen melegít, néha beszorul az ajtó, és a szervo miatt x időközönként olajat kell önteni mert folytat picit valami alkatrész).
Viszont a Swifttel szemben nagyon felszerelt ( többek között pl. szervi, el. ablak, nagyobb motor, nagyobb tér). Ellene az elmondott hibák szólnak és a fogyasztás. Elvileg 8-9 liter között eszik, míg a kis Swift megáll 5-6 körül.
A Swift 2 éve van nálam, ez idő alatt rendbe raktam kívül-belül (ez persze jelenleg is folyik).
Szerintetek érdemes cserélni ilyen információk tudatában?
Érdekes hang a kerekek felől, és az nem baj? Ez érdekes.
Ha a hűtőt le kell takarni télen, ott baj van a termosztáttal. Egy autót sem készítenek úgy, hogy télen le kelljen takarni a hűtőt.
Ha szorul az ajtó, akkor az a kocsi balesetes volt, vagy lóg az ajtó(k) a kopott zsanér miatt.
Ha a szervo csöpög, akkor bizony az cserés.
Ez az autó rendesen le van lakva, már reménytelen, főleg annak, akinek nincs műhelye.
Ne vedd meg. Csak nyelné a pénzt. És még nem tudhatod, hogy mit találnak egy alapos átvizsgáláson.
Menekülj inkább.
Köszönöm.
Bár olvastam olyan véleményt, hogy ha valakinek nincs gondja, annak ajánlott a Daewoo. :D
8 évig nexiám volt. szerettem nagyon megbízható kocsi volt, de eljárt felette az idő, rohadt nagyon...
ilyen hibás autót ne vegyél meg. ezek komoly hibák, és mivel nem is volt foglalkozva vele, az elhanyagoltság komoly következményei nálad fognak beütni.
vidéken (orszagút falu város) 7l-t eszik, autópályán 7.5-8l, pesten télen csak rövidtávokon 10l.
egy rendberakott swiftet nehogy lecserélj egy ilyen elhanyagolt nexiára
Ezt így nem cserélném le az biztos.
Plusz átírás 50, plusz kötelező dolgok cseréje, áhh nem jön ki jól sehogy se.
Köszönöm, akkor nem ilyen pici hibákról van szó. A tulaj járt vele sokat szerelőhöz, megmutatta mik lettek cserélve (szervizköny), szereti a kocsit csak már cserélne...
Ment mindenkinek a zöld :)
Tudom már döntöttél, de megerősítelek. Én magy Swiftes vagyok ha lehet ilyet mondani, nem az a tuning maki, hanem aki tiszteli autóját, nekem a mostani a második Swiftem az első szétrohadt életveszélyes volt. ( jól át lettünk vágva a palánkon karosszériás csak felületi munkát végzett minfez 2 éven belül megbosszulta önmagát)
Lényeg, hogy döntenem kelett, naponta használtam akkor is autót (suli,vásárlás mindenkit vinni ide oda) Ford lett volna vagy Swift, maradtam a Swiftnél, le lettem hurrogva mivel se megjelenése se semmije nincs plusz alig férek bele ( dagadt vagyok) no, átültem bele azóta úgy kb. szerelőt csak kötelezökön látott és annak ellenére, hogy az elöző tulaj nő volt kvázi szétégette a kuplungot 50 ezer km-nél tartok vele úgy, hogy naponta használom városba s dugóba, kuplung hibásan adták el.. :) most fog kb. 1500km múlva kihullani akkor lesz , hogy 2 napra lerakom.
Amúgy sokat eszik kb mint egy turbo benzines csak ez 68 le. 10 liter rövidtávozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!