Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért porosodik ennyire a kocsim?

Miért porosodik ennyire a kocsim?

Figyelt kérdés
15 éves a kocsim, eléggé porosodik belülről, 3-4 nap után már látható a por. Mit lehet ez ellen tenni? Csak letisztítani és semmi mást? Ez a por a tisztaságmániások "rákja", hogy lehetetlen ellene védekezni, vagy bizonyos módszerekkel lehetne? Több hónap után nekem még az első szélvédő belülről is poros lesz, amit szembetűző napfényben látni is. Mit tudnék tenni ez ellen? Csak a gyakori belső kárpit tisztításával lehet elkerülni a porosodást, vagy köze lehet annak is, hogy a melegben leengedem-e az ablakokat résnyire, vagy nem. Mert ha igen, akkor a fákról jutnak néha be levél vagy termésdarabok, bogarak. De ennek is köze van a porosodáshoz, hogy lent hagyom-e az ablakot? Valakinek van valami ötlete a porosodás ellen?

2018. jún. 24. 21:47
1 2
 1/11 crudy ***** válasza:
A por az kosz. Apro szemcsek. Ha az auto jol zar akkor nem jut be a kosz es nem ulepszik le. A semmibol nem lesz por. Ez csak egy logikus gondolatmenet, barki eljut idaig. De ha sejted h amiatt van h lehuzod az ablakot akkor miert nem probalod ki egyszer par napig h nem hagyod lehuzva?? Egyebkent nyilvan az ablak miatt van.
2018. jún. 24. 22:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Mert parkolóban áll, és a tűző napon forróság lesz benne. De köszi a tippet, én is erre tippeltem de nem voltam biztos benne, de kipróbálom.
2018. jún. 24. 22:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha klímas vagy csak egyszerűen a ventilátort használod akkor érdemes lenne pollenszűrőt cserélni és kitakarítani a légbeőmlőket!
2018. jún. 24. 22:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Mindegyik megvolt.
2018. jún. 24. 22:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Behordod a cipődön,ha poros, sárral,latyakkal és ez beleeszi magát a szőnyegbe,kárpitba és mikor kiszárad akkor felvered a lábaddal is,annak ellenére ,hogy ha porszívózod i.Mindig marad benne vmennyi.A többi lehetőséget meg már írták előttem.
2018. jún. 24. 23:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy újat mondok, de a portól. Nagy forgalmú út mellett a járművek folyamatosan felverik a port. Alaposan takarítsd ki a kocsit, aztán ne engedd le az ablakokat. Használhatsz valami ponyvát, vagy eldugottabb helyen próbálj parkolni.
2018. jún. 24. 23:27
 7/11 A kérdező kommentje:
És a kárpitot elég porszívótzni vagy több kellene neki? A gyári velúr lábtörlőt akár 20-szor is kimosghatom de mindig koszos lé folyik belőle.
2018. jún. 24. 23:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem atomfizika, ha nyitott ablakkal parkolsz bemegy a por.

Munkahelyen nekem is napon kell parkolni, csak a tetőablakot hagyom nyitva és a roló el van húzva, de így porosodik. Ez van. Tisztára szoktam törölni, alkalomadtán meg kozmetikában kitakaríttatom a belteret.

2018. jún. 25. 07:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Pollenszűrő elvileg kiszűri. Vagy sokat jársz lehúzott ablakkal poros utakon...
2018. jún. 25. 08:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Kétféle autó létezik. A punci mágnes meg a por mágnes.

Húzdfel az ablakot. Ha nincs pollen szűrő akkor ne menjen állandóan a ventilátor és vidd el néha kozmetikába.

2018. jún. 25. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!