Kb 1-2 kilómétert behúzott kézifékkel mentem lesz baja a kocsinak?
Lehet valami baja az autónak ha kb 1-2 kilómétert behúzott kézifékkel tettem? Haza fele jöttem a boltbol és megálásnál vettem észre,hogy végig bevolt húzva.. Csipogott is a műszerfal csak nem tudtam,hogy mi az :D
1.4-es 2010-es seat ibiza.
Nem lesz gondja szerintem.
Én is csináltam ezt anno, csak régebbi Opellel. Lazán lementem 2 km-t, behúzottal. Aztán mikor egyik lámpánál 2szer lefulladtam, akkor néztem, hogy ja, hopsz :D
Nem köszöni meg a fék persze, de szerintem ilyenekre rászámolnak, hogy meg-megesik.
Az ilyen autósok miatt félek gyalog menni valahova..
Mi az hogy csipogott a műszerfal és mentél tovább mert nem tudtad mi az? Nem kellett volna lehúzódni és megnézni mi a gond?
Ha szivárog a benzin mert lyukas a tank akkor is csak mégy amíg fel nem robban az autó?
Most egy vicc jutott eszembe rólad:
Férfi és a szőke barátnő megy valahova autóval,a férfi vezet,mikor megáll az autó. Idegesen nézi a műszerfalat a pasi majd lehordja a nőt hogy kifogyott a benzin,miért nem tankolt mikor ő vezetett. Erre a nő: "De ügyi vagy hogy megálltál,én biztos nem vettem volna észre és mentem volna tovább!"
Nyugtass meg,ugye a pisztolyt ki szoktad húzni a benzinkúton mielőtt
elindulsz?
Amúgy a motort és a fékbetéteket darálhattad le pöppet,hogy a kérdésre is válaszoljak.
Az sem mindegy, mekkora sebességgel mentél... a fék a folyamatos súrlódás miatt melegszik, jó esetben nincs semmi következménye, rosszabb esetben a fék hatékonysága csökken
A hő hatására a fékbetét felületén egy üveges réteg alakulhat ki, ami jelentősen lerontja a fékezés hatékonyságát. Idövel lekopik az üveges felület, a behúzott kézifékkel közlekedést ne gyakorold rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!