Rendszeres hangoskodó-gyorshajtó: van megoldás?
Az utcánkban majdnem minden éjjel csapatja valaki kocsival, este 9 és hajnal 2-3 között megy el többször az utca végéig és vissza. Motor ordít, kipufogó csattog, majd széthullik az egész, és bömböl benne valami minősíthetetlen dubstep-hulladék. Néha csak egy helyben áll és bőgeti 1-2 órát. (Ő maga berheli állandóan azt a szutykot, és "próbálgatja" miután kész lett valami szereléssel) Néha délután is nyomatja, főleg hétvégén, de éjjel a legtöbbször.
Elég zavaró, nem lehet olvasni, filmet nézni, aludni, kb semmit! Bőven a megengedett decibel és sebesség fölött lehet, ráadásul hétvégente a buli-hangokból ítélve nem vagyok biztos benne, hogy józan a sofőr.
Pici falu, 20-as zóna! (Nem 20-szal megy)
Amiket eddig próbáltam:
- beszélni az illetővel - csak röhögött, nem érti mi a baj
- rendőrség - nem csinálnak semmit
Polgárőrséget nem is próbálom, a helyiek országos cimborái ennek az illetőnek.
Van más megoldás?
Pl fekvőrendőr lerakását lehet kérvényezni valahol?
Vagy mit lehet csinálni ilyen helyzetben? Egyáltalán lehet bármit is tenni??
Rendőrségnek foglalkozni kell vele, ha este 10 és reggel 6 között van. Fel kell venni videóra, hanggal együtt, és hívogatni a rendőrséget derekasan, hagy jöjjenek ki, majd megunják és szólnak neki, hogy nem kéne.
Van egyébként más a faluban, aki ellenzi a magatartását? Van valami protekciója? Apja van az illetőnek? Barátai vannak a faluban?
A szomszédok közül, akikkel beszéltem, azokat ugyanúgy irritálja!
Apja nincs, haverjai annál inkább.
Rendőrségi feljelentés, akár minden nap, akár nem csak a körzetti megbízottnál, hanem feljebbvalójánál is.
Minél több jegyzőkönyv/dokumentum születik, annál kényelmetlenebb lesz a közegnek, ha előbb nem is, akkor utóbb cslekedni fog. A lényeg a kitartáson és a rendszeres (dokumentált) panaszbenyújtáson van.
Keresd csak a bajt, ha még nincs elég. Egy életre el leszel könyvelve egy izgága feljelentőnek..
szard le..itt is van ilyen, úgy csinálunk, mintha észre sem vennénk. A legfontosabb a falubeli békesség. Rajtad ne múljon.
Előbb-utóbb valaki úgyis elbánik vele..te akarsz az lenni?
Gondold át, mert belebuksz.
Előbb-utóbb abbahagyja...megasztán emlékezz vissza, te hótiszta voltál fiatalabb korodban? mindegy, hogy most mennyi vagy, stiklid volt, az biztos.
Valami "váratlan körülményt" elhelyezni az úton, amitől a hulladéka hosszú időre kivonódik a forgalomból.
Vagy csak egyszerűen két-három ember, akit zara, kiáll keresztbe a kocsijával az utcába. Persze kerékkulcs, gumiszerelővas kéznél legyen, hatásos viselkedés- és beszédstílus cserélő eszközként működnek az ilyen hülyegyerekeknél. Párszor lefejeli a kormányt, és keres magának egy néptelenebb helyet száguldozni. Bár az igazi büntetés az lenne, hogy kiakasztani a gázt, és olajat, vizet leengedni, és végignézetni vele, ahogy beáll a szarjának a motorja.
1. beszélj az ürgével
2. jelentsd rendőrségen a csendháborítást
"Egy életre el leszel könyvelve egy izgága feljelentőnek.." - nem igazán érdekel, csak legyen végre kuss.
"A legfontosabb a falubeli békesség" - épp ez az, nincs békesség.
"Előbb-utóbb abbahagyja" - évek óta nyomatja, valószínűleg még évekig is fogja... akkor addig viseljük el?
"te hótiszta voltál fiatalabb korodban?" - fiatal vagyok, eszem ágában sincs a fél falut felverni.....
Szívem szerint ezt tenném, de más is jár az úton, nem akarok mában kárt tenni. Plusz inkább a törvényes kereteken belül maradnék.
Konkrétan ezt a két dolgot írtam fent, hogy már próbáltam, de köszi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!