Hogyan tudnám jól beállítani a karburátort? Mi lehet a baj?
Van egy házilag épített motorom bicikli vázból. Romet 50ccm -es blokk van benne, riga k35 -ös karburátorral (ha jól tudom ez a típusa).
A következő a jelenség: kis dúsítással nyári melegben első-második rígásra indul szinte gáz nélkül, amíg hideg tartja is szépen az alapjáratot, de viszont 10p ig ha egy helyben jár, akkor kis gázfröccsök nélkül előbb-utóbb leáll (pedig nem is alacsony az alapjárata). Nem tudom, hogy ez attól lehet-e, hogy esetleg egy helyben túlmelegszik.. Nyilván nem járatom sokat egy helyben, csak a finom hangolás céljábol volt járatva.
A másik jelenség menet közben jelentkezik. Akármilyen hosszan el lehet vele menni negyed-fél gázzal, de ha kb. 800-1000 métert haladtam közel teljes gázzal, akkor elkezd rángatni, közben kihagy majd megint hajt, és végül elkerülhetetlen hogy leálljon. Majd fél perc múlva szinte gond nélkül újra indítható.
Én a riga karburátorokat sajnos nem látom át teljesen. Ezen kívül nem tudom, hogy problémát okozhat-e, hogy nincs rajta légszűrő, a vákuum hiányára gondolok itt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!