Kell-e parkolójegy 125ccm etz. Re?
Persze, h leemeld róla és betedd az autódba..
Amúgy eddig simsonom volt, soha nem várt senki, h miért nem vettem.
Rendszámos lehet más
"Persze, h leemeld róla és betedd az autódba."
Miért tenném? Sem tolvaj nem vagyok, sem visszaélni nem akarok egy okirattal. Nincs rá szükségem. (Igen, tudom, személyeskedés volt és kvázi letolvajcigányoztál. Tiédet.)
"Amúgy eddig simsonom volt, soha nem várt senki, h miért nem vettem."
Ez nem jelenti azt, hogy nem kéne rá.
"Rendszámos lehet más"
Nincs különbség. Ismerni kéne a parkolásra vonatkozó szabályokat, ha már közlekedsz.
(Mielőtt megint beszólnál, jelzem, csak magadat minősíted vele.)
"Nincs különbség." Már hogyne lenne különbség?
Nagymotorról van nyilvántartás, simán csak rendszám alapján is...
Akkor tisztázzunk valamit.
Az, hogy van-e rendszámod, lefgeljebb annyiból érdekes, hogy hogyan tudnak megbüntetni, ha elkövetsz valamit (pontosabban megtalálnak-e, ha a helyszínen nem fognak meg).
Jogszabályilag a kétkerekű smkp és a kétkerekű motorkerékpár megállása és várakozása között nincs különbség (a három- és négykerekűek már más tészta, de jelen esetben ez irreleváns).
Az pedig, hogy kell-e parkolójegy, abszolút helyszín-függő. A jogszabály még azt sem határozza meg egyértelműen, hogy közterületen kivethető-e parkolási díj a kétkerekűekre - kétféle értelmezés létezik, szarul van megfogalmazva a jogszabály.
Általánosságban az mondható el, hogy magánterületen (pl. parkolóházban, magántulajdonú parkolóban) a tulajdonos határozza meg, kinek mennyit kell fizetnie, közterületen pedig az adott területen üzemelő parkolási társaság.
Nincs általános igen vagy nem, viszont egyértelműen kijelenthető, hogy nincs különbség a Simson és az ETZ 125 között. Ha az egyikre kell, a másikra is kell, ha az egyikre nem kell, a másikra sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!