Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rendszámtábla világítás csere...

Rendszámtábla világítás csere után miért írja ki az autó, hogy ellenőrizzem a világítást?

Figyelt kérdés
A gyári világítást szerettem volna ledesre cserélni, nagyot dobna a kinézeten ha nem sárga fénnyel lenne megvilágítva a rendszámtábla, hanem fehér/világos kékkel. Mi lehet a baj?

2018. jún. 17. 00:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én továbbra is az átprogramozás mellett kampányolok.

Főleg Octaviába, amennyiben második generációs vagy feletti.

Sajátomban megnéztem: gyárilag van rá lehetőség, hogy led-esként kezelje a kocsi a rendszámtábla világítást, egyetlen pipát kell betenni a megfelelő jelölőnégyztebe VCDS-t használva. Így a barkácsmegoldásként használatos ellenállásokat el lehet felejteni, nem lesz hibakód. Szerintem nonszensz, hogy valaki beteszi ezeket a fűtőellenállásokat csak azért, hogy ne dobjon hibát a kocsi ahelyett, hogy korrektül beállítaná az elektronikát (persze ha nincs más mód, akkor marad a kókányolás).

Ami pedig a legalitást illeti: kaphatók valóban homologizált termékek (pl Dectane), melyek használata teljesen legális, ugyanis rendelkeznek valós jóváhagyási jellel ill. kaphatók kínai koppincsok is hamisított jóváhagyási jellel. Én utóbbit használok csomagtér világításhoz, arra tökéletes.

2018. jún. 18. 08:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem elég ha a fényforrásnak (LED) van E jele. A lámpatestet minősítik az adott (gyári) fényforrással, így a lámpatestet (benne a fényforrást is) nem legális megváltoztatni. Hogy legális legyen, ahhoz egy eleve LEDdel minősített lámpatestet kellene beépíteni, már ha létezik olyan.
2018. jún. 18. 10:48
 13/13 anonim ***** válasza:

Én sem E jelről sem magában led "izzóról", sem lámpatestről ilyen megkülönböztetésben nem írtam.

Természetesen lámpatesttel együtt képzelhető el a homologizáció.

És igen, kettes Octaviához létezik paneles, azaz lámpatesttel egybeépített, utólagos, legális led rendszámvilágítás.

2018. jún. 18. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!