Van egy suzuki swiftem és a jobb első ajtónál a belső kilincs nem nyitja az ajtót, könnyen javítható?
Szét kell kapni hogy mi ugrott ki-,esetleg tört le.
Javaslat: ha esetleg másik kilincs kell,ne vegyél újat mert utángyártott kisipari hulladékok,1 hét és törik megint.
Bontóból szerezz.
Ha nem tudod, hogy mi a pontos hiba, akkor miért írod hogy kipattant a rugó? :O
(mert hogy nem is rugó működteti)
Szóval, ha a külső kilincs nyit és a központi is nyit, akkor valószínű a belső kilincs és a zárszerkezet közötti acéldrót tört el vagy csak kipattant.
Egy csillagcsavarhúzóval kiveszed a csavarokat a kárpoitból, (a könyöklőben van és a kilincs alatt) aztán leveszed az ablak tekerőjét(ha van). Ezután a kárpitot fölfelé megtolva leemeled a patentokról. Már csak a páramentesítő fóliát kell leszedni és látod a kilincs mögötti acélhuzalt. Mindkét vége Z-alakra van hajtva, az szokott kipattanni vagy eltörni. (legutóbb egy gyerekbringa küllőjéből vágtam méretre)
Kb 20 perces szöszölés az egész.
Crudy köszi a választ, inkább rá bízom olyanra aki konyít hozzá, nem akarok nagyobb kárt csinálni mint hasznot aztán majd meg tanulom.
Veterán vas neked is köszönöm a választ, arra a "nem értem miért" dologra meg csak annyi a hozzá fűzni valóm, hogy egy esetleges pontosításra gondoltam hogy adhat valami támpontot, elvégre nem lehet mindenki olyan hozzá értő, hogy pontosítások néljül is ki tudjon írni valamit. De azért köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!