Új autó skoda fabia 1, 0 75 lóerő vagy opel corsa 1,4 90 lóerő?
ne beszélj butaságot. nézd meg a két motor nyomatékkarakterisztikáját.
már csak józan paraszti ésszel is, egy fordulatra 3/4-e égés ütem juty kb ugyanakkora hengerenkénti űrtartalommal.
szóval a 1.0 4000-en adja azt a nyomatékot, amit a 1.4 már valamivel 3000 alatt
lényeg higy egy korú motorok, ugyanattól a gyártótól, és egyébként a hengerenként 2 vagy 4 szelepes konstrukció nagybfordulaton számít csak. a kis fordulati nyomatékban nem oszt nem szoroz.
tudom higy az euro6 motorok meg vannak fojtva, de amire próbálok rámutatni, hogy 4 hengeres 1.4 nem egy ligában játszik a 3 hengeres 1.0-val.
az 1.4 sem versenyautó, de el lehet vele közlekedni, viszont az 1.0 3 henger kész katasztrófa.
A típushibák majd 5-10 év múlva derülnek majd ki, szigorúan garanciaidő után, mert ilyen kocsit nem cégautónak vesz senki, hanem kevés használatra.
Maga a kis hengerűrtartalom egyébként nem ok a megbízhatatlanságra, inkább a kocsin díszelgő VW konszern emblémája adhat okot bizalmatlankodásra.
Persze egyik gyártó sem szent, még a Toyotának is vannak rosszul sikerült motorjai.
Szóval inkább olyan kocsit keress, amire hosszú gari időt adnak, nem 2 évvel szúrják ki a szemed.
Itt a két autó gyorsulása, ezek euro 6, de még nem euro 6c szabványú motorok, igaz a VW egy Poloban, de az ugyanakkora, mint a Fabia.
Az újabbak gyengébbek lesznek valamivel.
https://www.youtube.com/watch?v=QTKOfnx6OQ8
https://www.youtube.com/watch?v=A0TsIKtwe90
Én sírnék, ha az újonnan vásárolt 1.0-val kéne közlekednem. Egy országúti előzés rémálom, ha már 2-3 ember ül akocsiban.
Tudom, mert 75 lovas kocsival jártam 8 évig, és az még csak távolról sem euro 6 volt :D
Ahhoz képest anyám 90 lovasa versenygépsárkány volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!