Két napja olajat cseréltek a kocsimban, ma menetközben elfojt az összes olajam a motor meg beállt. Jogos ha aztkérem hogy felesbe álljuk a javítást?
Javítást? Komplett motorcsere inkább... :D
Biztosan tudsz reklamálni, de nem tudom ilyenkor pontosan mi jár. A lakatoson és a fényezőn kívül senki nem nyúlhat az autómhoz, így noncs benne tapasztalatom
Szervizben, számlával történt olajcsere után, elvileg garanciát is kötelesek vállalni, ha bizonyitottan ők hibáztak (pl leesett az olajszűrő).
Számla nélküli munka után az sem igaz, hogy jártál ott, soha nem is láttak :-)
Az a kis piros olajoskanna, ami vagy egy fél percig világított, mire a motor beállt, nem viccből volt a műszerfalon.
Ha kivillan, kinyomod a kuplungot, és leállítod a motort, nem lett volna semmi baja. Nagyjából 50 indítás alatt forog ennyit a motor szárazon.
Ilyenkor tréler, és az új olaj, szűrő ára a szerviz zsebére megy. Most is az lenne a tisztességes, ha csak ekkora összeget kérnél tőlük, mert a többi a te hibád.
Csak az az ő hibájuk,ha az az olajcserével összefügg.,de ebben is hibáztál részben,mert nem álltál meg mikor Aladin lámpása jelzett.
Ha viszont minden előjel nélkül ,szivárgás nem volt és ekkor használat közben elszállt egyik szimering,kinyomott egy tömítést olajcsere után,akkor a szerviznek nem róhatod fel még rézben sem a hibát.
Ezt könnyen megállapítanám.Ha csak friss olaj van és nincs olajsár a folyás helyén,akkor a szerviz még részben sem hibázott.
Én is találkoztam már olyan hibával,hogy minden előzmény nélkül hirtelen megadta magát a belső főtengelyszimering és pillanatok alatt elfolyt az olaj,vagy kifordult a szelepfedél tömítés.De ezeknél az eseteknél a tulajok azonnal leállították a motort,nem úgy mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!