Hanyasban kene mennem ha 50 km/h val akarok menni 3. vagy 4. ben?
2 TDI 103KW/150L
3asban 50el - kb. 1900 fordulaton van a kocsi es a display mar kéri a 4.est hogy valtsak (40 km/h nal van 1500 fordulaton)
4sben 50el - kb. 1150 nel lehet a fordulat (60 km/h nal lehet 1500 fordulaton)
ezert inkabb probalok ha lehet 53-55 el menni hogy a fordulat kicsivel nagyobb legyen. De van hogy elottem mennek es 48 - 50el tudok csak menni, szoval most hajtsam a motrot 1900-2000 el vagy valtsak fel 4.sbe ami viszont meg lehet keves mar.
*Tempomattal szoktam menni ha hagyom a 4.sben az 50-55km/h-t
Ne foglalkozz a display által mutatott ajánlot fokozattal!
Enyémben is van, és ha úgy mennék, ahogy kéri, akkor sokszor már 1300-1400-nál váltanom kellene és remegne, erölködne a kocsi. Kipróbáltam, nem tetszett, ezért nem foglalkozok a kijelzéssel.
Én álltalában 2000-nél váltok, illetve, ha a következő fokozatban már nem akarok tovább gyorsítani, akkor van hogy alatta.
Ha pedig terhelt a kocsi / nagyon gyorsítani kell / emelkedőn kell gyorsítani, akkor 3000-ig huzatom.
Mióta megvan a kocsim egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor pörgött 3000 fölé. Mivel hosszú a váltóm, így nincs értelme pörgetni.
(1.6 TDI, 5 sebesség)
koszi. azt sokan mondtak hogy ne foglalkozzak vele amit a display mutat.
De a kerdesem most igazabol ezzel az a 50km el van. hogy 3. "tul" nagy a 4 pedig kicsi. Szoval akkor melyik a jobb ezek kozul.
Van hogy 10-km reket is vagy meg lehet tobbet is ugy kell mennem hogy egyik falubol a masikba szoval nem csak rovid ideig gurulok azzal az 50-l.
#5-ös vagyok.
Budapesten közlekedve 50-nél még hármasban vagyok. DE! Itt ugye 50-es limitnél gyakran 60-65 a tempó, így én is megyek a forgalommal. 60-65 között pedig már épp elmegy a negyedik fokozat, ha nem kell kigyorsításra számítani (1500-at pörög 65-nél). Ha tempózni kell, akkor maradok harmadikban.
Hétvégente vidékre járok, na ott megalszik az emberek szájában a tej, 50-es limitnél 30-40-el csorognak. Ha véletlen elérik az 50-et akkor meg hamar kiérünk lakott területről, akkor pedig ezért nem alkalmas a tempó a negyedikhez.
Összegezve: városban nyugodtan lehet járni harmadik fokozatban 50km/h-val, a 2000 körüli fordulat egyáltalán nem káros a dízelmotor számára. Idővel megszokod, az elején engem is zavart, hogy a modern kocsimmal is csak harmadikban közlkedek, mint a régi Zsigával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!