Nagyobb motoron vállal valaki gyári kipufogó megpiszkálást jobb hang reményében?
Az a baj, hogy minden motornál van egy "szentháromság", aminek az egyensúlyától függ a motor sima járása, a fogyasztása.
Ez a három a bejövő levegő mennyisége, a kimenő levegő (kipufogó) útja, ill. az üzemanyagmennyiség, ami karburátor beállításától függ, vagy injektor esetén az ECU programozásától.
Ha az egyikbe belenyúlsz, ajánlott az egyensúly fenntartására a másik kettőbe is. Nem kötelező persze, ha nem zavar, hogy lefulladsz spontán (és esetleg utána be sem indul), vagy 20%-kal többet fogyaszt a motorod.
Olyannal éedemes megcsináltatni, aki ért hozzá. Vegyél egy eredeti sportdobot, yoshimura, leo vince, akrapovic, majd szakember tegye fel és műszerekkel állítsa hozzá a másik kettőt. Csak így érhető el optimális végeredmény. Ráadásul így még legális is.
Szerintem ne próbáld meg "okosba" megoldani.
Pont a múltkor láttam / hallottam egy 650-es Freewindet valami sportdobbal, és veszett jó hangja volt. Dominator se lenne rossz, csak nem olcsó mulatság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!