Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy gyári 50-es robogó 2...

Egy gyári 50-es robogó 2 ütemű pl : Aprilia SR 50 Factory vagy Aerox 50 kb mennyit eszik 100-on reálisan?

Figyelt kérdés

Volt aki azt mondta a gyári 1,5 liter, volt aki 4 litert mondott és így tovább.

Reális egy 2,5 környéke, nem?

2018. jún. 8. 09:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Reális a 2.5, de a szórása igen nagy.

A másfél liter inkább a négyütemű-injektoros gépek sajátja.

Sima, 2T, karbis 50-esek 2-4 liter között mennek. Az én Scarabeóm az asszony alatt elvan szűk 3 literrel, az én plusz 30 kilómmal már a 4 litert karcolja, tehát ennyit számít a terhelés.

Kolléga szintén Minarelli blokkos Motowellje 5 litert is eléget, cserében a végsebessége 90 körül alakul.

Utca használatnál kb. ez a véglet.

Versenygépeknél pedig bármi lehet. Volt szerencsém egy futár, 70 ccm-es, duplatorkú karbis Scarához. Állítólag 120 volt a vége, én 80-nál már nem mertem tovább húzni, de ugrott volna. Cserében a lóerőkért a tulaj szerint 7-8 liter a fogyasztása.

2018. jún. 8. 10:29
 2/2 anonim ***** válasza:
Ezeket nem ismerem, nekem mina 50-es motorom van, újabb korában még 2.5-3L fogyasztott 100-on, most kb 3,5L, szóval függ a motor kopottságától is és persze a vezető súlyától.
2018. jún. 8. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!