Autóhirdetésnél/internetre feltöltött autós képeknél miért takarják ki a rendszámot a hirdetők?
Mégis mi az oka?
Milyen módon engedne visszaélésnek teret? Ez nem egy bankszámlaszám, ha csak a boltig elugrom, akkor is körülbelül láthatja 50 ember, de még a ház előtt parkolva is.
Akkor, hogy legalább egy értelmes válasz is legyen, ha valaki esetleg később visszanézi a kérdést.
Ha kereskedő hirdeti akkor általában azért van kitakarva, hogy ne tudd a km-óra állást és az autóval kapcsolatos káreseményeket lekérdezni. Ugyanis a az autókereskedők nagy része vissza szokta tekerni a kilométerórát, ha valaha el szeretné adni az autót. Hiszen az átlag magyar egy használt autó esetén mit néz meg először?! Hogy mennyi km van benne...
Hasonló a helyzet a káreseménnyel is. A voltetörve.hu-n pár ezerért már le lehet kérdezni, hogy mikor, mekkora mértékű törése, sérülése, javítása volt az autónak, és ezzel együtt meg kevés a baleset után szakszerűen megjavított autó. Az ilyenkor ún. rejtett hibák gyakran csak később szoktak előjönni. A tudatos vevő pedig egy törött autót nyilván kevesebb eséllyel fog megvenni.
Nyilván nem tisztességes, hogy ezt csinálják a kereskedők, dehát e' van.
Magánszemély esetén pedig szerintem változó, ott értelmes indokot nem hallottam még én se. Vagy ott is rejtegetés áll a háttérben, vagy pedig az, hogy sokan sajnos abban a tévhitben élnek, hogy mindössze egy rendszám alapján bárki, bármit megtudhat az eladó/tulajdonos kilétéről. Pedig ilyen nincs. Egy átlagember a rendszámról csak a típust, színt és azt tudhatja meg, hogy nem áll-e körözés alatt a jármű. Ez tény.
Ettől részletesebb választ nem tudom tud-e még valaki adni erre a kérdésre.
A többieknek: miért baj az, ha valaki olyan kérdést tesz fel, ami már volt? Tudtommal ez az oldal azt a célt szolgálja, hogy bármit meg lehessen korlátlanul kérdezni. Megmondom őszintén, sokszor nekem sincs kedvem X oldalt végig tekerni, hogy na ugyan 5-6 évvel ezelőtt szerepelt-e már ilyen kérdés. Más kategóriákban vannak naponta többször előforduló kérdések is bőven...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!