Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elsősegély vizsga?

Elsősegély vizsga?

Figyelt kérdés
Elhagytam az évekkel ezelőtt letett elsősegély vizsgám után kapott kis papírkát. Most újra csinálom a jogosítványt, de nem tudom, hogy anélkül folytathatom-e, vagy feltétlenül meg kell-e lennie a papírnak. Az oktatót kérdeztem, de nem tudja, még nem találkozott ilyen esettel ): Ti tudjátok, hogy benne van-e a rendszerben, hogy letettem az elsősegély vizsgát, vagy mi ilyenkor a teendő?

2018. jún. 3. 15:32
 1/5 anonim válasza:
Szerintem biztos benne vagy a rendszerben. Menj be a vöröskereszthez és próbáld tőlük megszerezni.
2018. jún. 3. 15:53
 2/5 anonim ***** válasza:
A tényállás ugyanaz, mint bármilyen más bizonyítvánnyal kapcsolatban: újra nem kell vizsgázni, a jogosítványát sem fogják elvenni, mivel a központi rendszerben szerepelnek az adatok. A közúti ellenőrzés során tekintettel arra, hogy nem kérik az elsősegély vizsgát bizonyító kártyáját, az elvesztése nem okoz gondot, mint például a jogosítványé. Azzal azonban számolni kell, hogy olyan kártyát még egyszer nem fognak kiállítani, ugyanis azt a vizsga végét követően írják alá. Erről már csak egy igazoló nyomtatványt lehetséges kérni.
2018. jún. 3. 15:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Hívd fel a vöröskeresztet és kérdezd meg, hogy hogyan lehetséges pótolni a vizsgaigazolásodat.
2018. jún. 3. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:

A kérdésből nem egyértelmű, hogy van-e bármilyen kategóriára érvényes jogosítványod... ha igen, azual azt is igazolod, hogy valamikor letetted a közúti elsösegély vizsgát.

Amennyiben nincs még jogosítványod, be kell mutatni a vizsgát igazoló kártyát, és a kérdésedet az illetékes Vöröskeresztes aktivistának kell feltenned.

Nem igazán tudjuk azt, hogy a Vöröskereszt ezeket a vizsgákat milyen módom tartja nyílván, van-e erről évekre visszamenőleg ellenőrizhető adatbázisuk.

Amikor vizsgáztam, egy füzetbe beirták ugyan az adatokat, megkaptam az igazoló kártyát, de fel is hivták a figyelmet, vigyázzak rá, amíg meg nem lesz a jogositvány (utána már nincs jelentősége)

2018. jún. 3. 17:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Még nincs semmilyen jogosítványom, évekkel ezelőtt abba hagytam, mert külföldre utaztam évekre és nem volt lehetőségem befejezni. A kresz vizsgám is így elévült, így most azt is újra kellett csinálnom. A vöröskeresztet felhívtam, de semmilyen hasznos információval nem tudtak szolgálni, annyit mondtak, hogy keressem meg.
2018. jún. 3. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!